Minden oké az orfűi aquaparkban

Júliusban megkezdődtek Baranya megyében a vízügyi felügyeleti ellenőrzések, elsőként az orfűi Aquapark területén tartott hatósági ellenőrzést a katasztrófavédelem.

A vízügyi felügyeleti ellenőrzések célja, hogy a hatóság meggyőződjön arról, hogy a vízjogi engedélyben meghatározott feltételeket teljesíti-e az üzemeltető. A mai ellenőrzés a strand vízellátását, a szennyvíz-, a használtvíz és csapadékvíz elvezetését és tisztítását vette górcső alá.

A hatóság képviselői megállapították, hogy a vízi létesítmények az engedély szerint üzemelnek, üzemzavar sem a korábbi időszakban, sem pedig az ellenőrzés idején nem történt. Az ellenőrök végigjárták a medencék üzemeltetéséhez kapcsolódó gépházat, a vízellátást biztosító kutat, majd áttekintették az üzemeltetéshez kapcsolódó dokumentációkat.

Az üzemeltetők a vízjogi engedélyben meghatározott feltételek szerint végzik a munkát, az ellenőrzés alá vont kút és gépház megfelelően karbantartott. A dokumentációk vizsgálata során megállapítást nyert, hogy az üzemeltetési naplót rendszeresen vezetik, annak tartalma megfelelő.

A hatóság tovább folytatja a vízügyi felügyeleti ellenőrzéseket, amely mind a strandolók biztonságát, mind pedig a felszíni és felszín alatti vizek védelmét szolgálják.