Elment Fekete Bandi bácsi

Életének 83. esztendejében elhunyt Fekete András, a Pécsi Nemzeti Színház egykori művésze. Utoljára A kétfejű fenevadban láthatta Fekete Andrást a közönség a Pécsi Nemzeti Színház színpadán a 2011/2012-es évadban.

hirdetés

„Megrendült szívvel tudatjuk kedves közönségünkkel, hogy Fekete András, a Pécsi Nemzeti Színház egykori színművésze életének 83. esztendejében elhunyt Pécsett.

Fekete András 1956-ban végezte el a Színház-és Filmművészeti Főiskolát, majd egy évig az egri Gárdonyi Géza Színházban játszott. Ezután a szolnoki Szigligeti Színházban, majd 1959-től a Pécsi Nemzeti Színházban dolgozott. 1982-ben visszatért Szolnokra, ahol nyugdíjazásáig a Szigligeti Színház társulati tagja volt.

Számos jelentős televíziós és mozifilmben játszott, nyugdíjasként is vállalt szerepet a Janus Egyetemi Színházban és a Pécsi Nemzeti Színházban is.

Nyugodj békében, Bandi bácsi! Víg kedélyed, kedves, szeretetteljes személyiséged és utánozhatatlan színpadi jelenléted hiányozni fog. Emlékedet, mosolyodat örökre megőrizzük szívünkben.

A Pécsi Nemzeti Színház társulata”