Felnőtteket képeznek

Regionális felnőttképzési központ alakult Kecskeméten a Pécsi Tudományegyetem részvételével – jelentette be az egyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának dékánja szerdán Kecskeméten sajtótájékoztatón.

hirdetés

Nemeskéri Zsolt az együttműködési megállapodás aláírásakor azt mondta, a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Központot a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara, a Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete, a Bács-Kiskun Megyei Angol-Magyar Kisvállalkozási Alapítvány és az Önkonet Tanácsadó és Szolgáltató Kft. hozza létre.

A dékán Kecskemétet egy perspektivikus térségnek nevezte, melyhez a felnőttképzési központ értéket tud adni.

Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere szerint “a pécsi egyetem ajánlatában az volt a csábító”, hogy az intézménnyel Kecskemét oktatási rendszere tovább bővül.

A polgármester megnyugtatónak nevezte, hogy a pécsi egyetem figyelembe vette képzési programjaiban azt a szempontot, hogy a központ ne legyen konkurenciája a Kecskeméti Főiskolának.

A regionális felnőttképzési központ vezetésére és az együttműködés koordinációjára Szécsi Gábort, a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának tanszékvezetőjét, Kecskemét korábbi polgármesterét kérték fel.

Szécsi Gábor az intézmény feladatáról elmondta: a térségben folyó felnőttképzési tevékenység és az ennek keretében végzett oktatási, szakértői, szaktanácsadási, kutatási munka minden eddiginél hatékonyabb összehangolása, a regionális felnőttképzési intézmények, szervezetek, vállalkozások hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítése a cél.

Az MTI kérdésére Szécsi Gábor ismertette: a kecskeméti központ oktatóinak a bérét a pécsi egyetem biztosítja, már februárban meghirdették a képzési lehetőségeket, hamarosan megkezdődnek a felvételik, majd ősztől indul a képzés. Az intézmény telephelye és oktatási helyszíne a Bács-Kiskun Megyei Angol-Magyar Kisvállalkozási Alapítvány épületében lesz.

  • cave

    Az Ökonet nem egy MLM piramisjáték ?