Hamis pénzzel fizettek

 Hamist pénzzel fizetett egy férfi és egy nő, majd elhajtottak a helyszínről, azonban elkapták őket.

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére bejelentés érkezett, hogy egy bakonyai presszóban december 17-én fél négy körüli időben egy férfi és egy nő hamis pénzzel akart fizetni, majd autójukkal elhajtottak a helyszínről. A bejelentést követően többen jelezték, hogy a délután folyamán számos üzletben hamis pénzzel fizettek.

A helyszíneken begyűjtött adatok alapján a Szentlőrinci Rendőrőrs munkatársai – a polgárőrökkel együttműködve – Szentlőrinc határában hét óra előtt intézkedés alá vonták B. N. 21 éves bottykapeterdi és K. E. 37 éves szigetvári lakosokat, akiket a rendőrségre előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgattak. A kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

A személyek és a gépjármű átvizsgálása, valamint a házkutatások során további hamis pénzt és a hamisításhoz szükséges eszközöket foglaltak le a rendőrök.

A Pécsi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya – B. N. őrizetbe vétele mellett -pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.