Hiteleseknek segít a tanácsadó iroda

Minden hétköznap várja a pénzügyek világában nehezen eligazodókat, vagy hitelfelvétel előtt állókat a PSZÁF szakmai támogatásával a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete által működtetett tanácsadó iroda az Apáca utcában.

hirdetés


Mindennap négyórás nyitva tartással fogadja a tanácsra várókat az az iroda, amelyet szerdán hivatalosan is megnyitott Hargitai János, a megyei kormányhivatal vezetője és Kolozsi Sándor ügyvezető igazgató, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Fogyasztóvédelmi Igazgatóságának ügyvezetője Pécsen.

Mint azt Hargitai János elmondta, sajnálatos módon nincs benne az emberek tudatában, hogy a hitelekkel, bankszámlákkal, biztosításokkal ugyanolyan terméket vásárolunk, mintha bármely más bolti tárgyat emelnénk le a polcról. Fogyasztóvédelem tekintetében eddig a fővárosig kellett elmennünk, ha kifogásunk volt. Éppen ezért szerinte örömteli, hogy végre Pécsen is felkészült szakemberek várják ingyenes tanácsokkal a pénzügyek világában nehezen boldogulókat, azaz az emberek túlnyomó részét.

Az Apáca utca 15. szám alatt a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete által, s a PSZÁF szakmai támogatásával működő pénzügyi tanácsadói iroda áprilisban kezdte meg működését. A helyszínen négy jogi, illetve közgazdasági diplomával rendelkező szakember igyekszik közérthető, használható fogyasztóvédelmi tanácsokat nyújtani a bankszektor ügyfeleinek. Nemcsak azokat fogadják szívesen a tanácsadók, akiknek valamilyen kifejezett panaszos ügye, jogvitája van folyamatban, hanem az információkereső, szerződéskötést megelőzően több forrásból tájékozódni kívánó, érdeklődő ügyfelek számára is nyitva áll az irodák ajtaja.

Mindenkinek ajánlott, hogy mielőtt – számára rizikósabbnak tűnő – pénzügyi szolgáltatóval szerződést köt, a megállapodás tervezetét vigye be az irodába. Így panaszok, a laikusok számára előre nem látható problémák előzhetőek meg. Az ingyenes szolgáltatást nyújtó iroda a meglévő szerződések módosításában is tud tanácsokat adni, így egy előnytelen hitelkonstrukció megváltoztatását is el lehet érni a kapott tanácsok alapján.

A pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadó iroda a 72/211-399-es számon érhető el. A munkatársak azonban e-mailben is fogadják az érdeklődők kérdéseit a pecs@penzugyifogyaszto.hu címen. Hétfőn, szerdán és pénteken 9-13 óra között, kedden és csütörtökön pedig 13-17 óra között tartanak nyitva.