Nézzenek a közmunkások körmére!

„Csak dicsérni tudom az új közmunkaprogram kiagyalóit, hiszen ennél jobb tippem nekem sem lett volna a munkanélküliségi mutatók optimalizálására. Jó látni, hogy tisztul a város, rendezettebbek lesznek az árkok, levágják a burjánzó növényeket” – írja egyik olvasónk.

hirdetés

Szerinte viszont nagyon jó lenne, ha arra is odafigyelnének, hogy ezek a munkások dolgozzanak rendesen, lelkiismeretesen.

„Gyakran előfordul ugyanis, hogy hányaveti módon teszik a dolgukat, s nem egy esetben lazsálnak.

Kíváncsi leszek, hogy a havazások idején például ugyanolyan minőségben dolgoznak-e majd, mint a nyáron, amikor fűnyírás közben a kertvárosi parkoló, frissen mosott autókat terítették be a kaszálékkal, ráadásul otthagyták a padka között a félméteres gazokat is.

Nem ártana majd a buszmegállókhoz szállítani őket, s számon kérni tőlük, hova dobják a havat. Tavaly ugyanis előfordult, hogy a megállókból ugyan eldobálták a havat, egyenesen a kocsibehajtóra, ahonnan jómagam előző éjjel dobáltam félre normálisan, egy kupacba.

Ha akkora hó lesz, hogy már nincs hova dobni, nagyon kérem a közmunkásokat terelgető főnököket, kérjenek szállítóautót, s vigyék el a havat. Könnyen lehet ugyanis, hogy ilyen szép ősz után kutya kemény telünk lesz, megint több napig tartó nappali mínuszokkal, hófúvással.

És még valami, ami nagyon böki a csőrömet, és dühítő: most, a levélhullás idején kedves munkások hiába fújjátok össze egy kupacba a lombot azzal a méregdrága robbanómotoros géppel, mert a következő forgószél elviszi az egész kupacot!

Tessék összeszedni, begyűjteni, ha nem az a cél, hogy minden napra legyen munka ugyanazokkal a levelekkel!

Ennyi lenne a véleményem, követeljenek tőlük, hiszen értünk dolgoznak; tudom, nem sok pénzért, viszont megszakadniuk sem kell…” – írja olvasónk.

Barna Imre, Pécs, Móra F. u.