Összefogtak a pécsi iskolarendőrök

A Miroslav Krleza Horvát Általános Iskola és Gimnáziuma az iskola aulájában a Pécsi Rendőrkapitányság közreműködésével  december 13-án bűn- és baleset-megelőzési napot tartott.

hirdetés

“Az iskola rendőre” program keretében megvalósuló rendezvényre Farkas Balázs r. törzszászlós két -szintén iskolarendőr- kollégáját hívta meg előadónak.

Az első évfolyamos tanulóknak Stettler Attila r. főtörzszászlós baleset-megelőzési foglalkozást tartott “Közlekedjünk biztonságosan!” címmel. Az iskola többi évfolyamának tanulóit az iskola rendőre interaktív foglalkozásra hívta dr. Gáborné Kiffer Krisztina r. őrgy. segítségével. A délelőtt folyamán több témakör került átbeszélésre, mint a büntethetőség, vagyon elleni bűncselekmények, erőszakos bűncselekmények, iskolai bűncselekmények, illetve ezek megelőzésének lehetőségei, továbbá szó esett a biztonságos internet használatról és a drogprevencióról is.

Az program ideje alatt az átbeszélt témakörökből bűnmegelőzési kiállítást is tartottak. A tartalmas előadásokat követően a diákok részéről igen sok kérdés is elhangzott, melyekre az iskolarendőrök készségesen válaszoltak. Az egész oktatási intézményt megmozgató rendezvényen közel háromszáz fő vett részt.