Pécsi középkori egyetem: befejezhetik

Folyamatban van a pécsi középkori egyetem építési beruházásának befejezése céljából indított nyílt közbeszerzési eljárás, amelyre az ajánlatokat 2011. július 22-ig lehet beadni. A munkák elvégzésével, a műemlék-együttes környezete, külső megjelenése méltó lesz a 2009-2010-ben megújult pécsi belvárosi környezethez.

hirdetés

Minderről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. döntött a minap – számolt be róla az MTI.

A nyílt közbeszerzési eljárásokat a Budai Vár és más műemléki ingatlanok helyreállítási munkálatainak elvégzésére, több mint nettón 2 milliárd forint keretösszeggel írták ki.

Az ajánlati felhívás hamarosan megjelenik a Közbeszerzési Értesítőben.

Az MNV közleményében emlékeztet rá, hogy az elmúlt évek téli időjárása jelentős károkat okozott a budavári palotát övező vár- és támfalakban. Az idei zord tél, majd az ezt követő rendkívül csapadékos időjárás miatt a Budai Vár falai részlegesen tönkre mentek. A Kulturális Örökségvédelmi Iroda több kötelezést is kiadott a veszélyes szakaszok mielőbbi helyreállítására.

A Budai Vár helyreállítási, veszély-elhárítási munkáira az adott helyszín és az elvégzendő speciális feladatok miatt külön eljárásban kötne az MNV Zrt szerződést a lehetséges kivitelezőkkel, külön kezelve az egyéb – műemléki és nem műemléki – ingatlanokon országosan végzendő javítási, helyreállítási munkáktól.
A tervek szerint tehát külön eljárás keretében több, főként műemléki ingatlanon is elindulhatnak a helyreállítási munkálatok.

Az MNV Zrt. a keret-megállapodást mindkét eljárás esetén 1 éves időtartamra kötné meg, a Budai Várnál nettó 500 millió forint, míg a további ingatlanoknál 1,5 milliárd forint plusz 50 százalék értékben, hogy ne csak az idei, de a jövőre tervezett építési munkák nagy részének elvégzésére is keretet adjon.
A keretmegállapodásban meghatározott összeg nem jelent kötelezettségvállalást MNV Zrt. számára – jegyzik meg.

Az eljárás eredményhirdetése, valamint a nyertes ajánlattevővel való szerződéskötés 2011 szeptemberében várható.