Pécsre érkezik a filmfesztivál

A német nyelvterület díjnyertes alkotásaival és sztárjaikkal találkozhat a Művész mozi közönsége a harmadik Szemrevaló filmfesztiválon szeptember 25. és október 3. között a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet szervezésében – adta hírül az MTI.

hirdetés

Az idei fesztivál újdonsága, hogy a budapesti helyszín mellett a szegedi Belvárosi moziban szeptember 29. és október 3. között, a pécsi Művészetek és Irodalom Házában pedig október 1. és 10. között mutatnak be válogatást a Szemrevaló programjából.

A fesztivált szeptember 25-én 19 órakor a Berlinale egyik versenyfilmje, a Világok között nyitja meg a Művész moziban. A produkció egy nem mindennapi barátság történetét meséli el a válság sújtotta Afganisztánban. A nézők a vetítés után a film főszereplőjével, napjaink egyik legismertebb német színészével, Ronald Zehrfelddel találkozhatnak, aki a program egy másik filmjében, a tavalyi zürichi filmfesztiválon díjazott Elborult világban is látható. A szervezők 4 dokumentumfilmet és 14 német nyelvű nagyjátékfilmet válogattak a fesztivál műsorába.