FRISSÍTVE: Megkerült a pécsi klinikáról megszökött skizofrén beteg

Június 14-én, kedden a délutáni órákban megszökött a 400 ágyas kórház pszichiátriai osztályáról egy skizofréniában szenvedő fiatalember – írja a Pécsi Újság. Csütörtök délután talált rá egy hölgy, segített neki hazajutni. 

hirdetés

FRISSÍTVE: Két éjszakát töltött a Mecsekben Illés Viktor, a skizofréniában szenvedő férfi, aki megszökött a 400 ágyas klinika pszichiátriai osztályáról. A hölgy, aki rátalált pénzt adott neki és segített épségben hazajutni.

Édesanyja köszöni mindenkinek és az ismeretlen hölgynek a segítségét.

KORÁBBAN: Összeverekedett édesanyja élettársával, majd mentő szállította a kórházba Illés Viktort. Az asszony szerda reggel telefonon érdeklődött a kórházban fia hogyléte felől, ott azonban azt az információt kapta, hogy nincs ilyen nevű betegük. A fiatalember önkényesen elhagyta az épületet – derült ki később.

Illés Viktor 183 centiméter magas, sovány testalkatú, nagyjából 60-65 kilogramm, szeme barnás-szürkés-kékes, haja sötétbarna, borostás. Különös ismertetőjele, hogy arca jobb oldalán egy nagyobb méretű májfolt látható.

illésviktoradorján

Eltűnésekor rövid ujjú, sötétkék, V nyakú pólót, egyszerű fekete melegítőnadrágot, valamint sötétzöld velúrcipőt viselt.

Két napja nem vette be a gyógyszereit, Viktor viselkedése valószínűleg zavart. Előfordulhat, hogy veszélyes a környezetére és önmagára is.

Édesanyja elmondása szerint fia nagy erdőjáró, így elképzelhető, hogy fás, erdős területen kóborol.

Kérjük, aki látja Illés Viktort jelentkezzen a Pécsi Rendőrkapitányságon.