Szombaton Magyar Fürdőkultúra Napja – Harkányban is

Több mint 20 fürdő különböző programokkal és kedvezményekkel várja a látogatókat szombaton a Magyar Fürdőkultúra Napján országszerte.

hirdetés

Egyes helyeken a magyar fürdőkultúrát népszerűsítő filmek vetítésével, animációs programokkal és vízi zenével, máshol festménykiállítással, dzsessz zenével, vagy éppen szaunaszeánszokkal szórakoztatják az érdeklődőket. Több fürdőben ezen a napon féláron vásárolhatnak belépőt a látogatók.

A rendezvényhez csatlakoztak Bükfürdő, Szeged, Debrecen, Budapest, Bogács, Cegléd, Székesfehérvár, Celldömölk, Csongrád, Szombathely, Cserkeszőlő, Harkány, Hévíz, Martfű, Miskolc, Sárvár, Mórahalom, Tiszakécske, Mezőkövesd, Szentendre és Hajdúszoboszló egyes fürdői.

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján tartják azzal a céllal, hogy megismertessék és népszerűsítsék a magyarországi fürdőhelyeket, valamint a több száz éves hazai fürdőkultúrát – mondta Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke az MTI-nek, hozzátéve: a rendezvény fel akarja hívni a figyelmet nemzeti értékeinkre, rávilágítani arra, hogy érdemes ápolnunk hagyományainkat, az egészségmegőrzéssel, fürdőzéssel kapcsolatos kulturális értékeinket.