Sztárok jönnek Pécsre

Egymás megismerésének és elfogadásának fontosságára hívja fel a figyelmet a Színezd át! elnevezésű országos programsorozat, amely június 6-án érkezik Pécsre.

hirdetés

A megyeszékhelyen egész napos, ingyenes gyerek-, illetve családi programmal és egy különleges musicallel találkozhatnak az érdeklődők.

SZinezd_at_1_fotoBeliczay_László

A napot a Somnakaj című roma musical, az első etno ballada esti előadása zárja, amelyben itthon és világszerte elismert énekesek, zenészek, táncosok közreműködnek. A Somnakaj több ismert hazai művész és alkotó komoly előkészítő munkája nyomán született meg. Az előadás egyszerre koncert és színház, tánc irodalom és tradicionális képzőművészet, hagyományőrzés és modern formák találkozása, igazi cross-over, valóságos örömzene.

Pécsett június 6-án a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvara ad helyet a darabnak. A főbb szerepekben Szakács Hajnalkát, Falusi Mariannt, Oláh Gergelyt és Papadimitriu Athinát láthatják majd a nézők,de a zenész közreműködők között is találhatunk olyan neveket, akik előadása akár önállóan is megtöltene egy egész színházat; a darab zenész-szereplőjeként színpadra lép majd Szakcsi Lakatos Béla, Balogh Kálmánés Balázs Elemér is. Az előadást tavaly mutatták be a Művészetek Palotájában.

SZinezdat_6_Fotó_Bartos_Gyula

A Szt. István téren /Pannon Power Sétatéren megrendezendő ingyenes családi nap programjában játékos feladatok – várépítés, közös történetírás, ügyességi feladatok, játékkészítés és hangszerkipróbálás -, valamint színpadi programok (koncertek és közös tánctanulás) is szerepelnek, valamint egy nagy „Büszkeség falat” is tanulmányozhatnak majd a helyszínre érkezők, amely a legifjabbak ismereteinek gyarapítását is szolgálja. A játékok, feladatok egyik fő célja, hogy a gyerekek a színes programokon keresztül megtapasztalják egymás elfogadásának fontosságát, a kampány ugyanis a többségi társadalom és a nemzetiségek együttműködését, együttgondolkodását ösztönzi.

A családi nap részletes programjai, további információk a facebook.com/szinezdat oldalon, valamint a szinezdat.com weboldalon olvashatók.