Több százmillió millió forint Baranyának

Pintér Sándor belügyminiszter és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán döntött az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2012. évi támogatásának második és harmadik üteméről.

hirdetés

A belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter döntése értelmében 1637 települési önkormányzat részesült összesen 27 milliárd 996 millió 786 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban.

“A dél és nyugat baranyai hátrányos helyzetű települések megsegítése szempontjából hatalmas áttörést értünk el” – mondta Tiffán Zsolt a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

“Vállaltuk, vállaltam azt, hogy felelősséggel, a kistelepülések és az ott élő emberek érdekeinek figyelembevételével, minden lehetőséget kihasználunk, megragadunk, hogy előrelépjünk. Ma óriási sikert értünk el, hiszen a választókerületemben található települések szinte mindegyike jelentős összeget kap, a legkisebb településektől a legnagyobbakig bezárólag” – tette hozzá Tiffán Zsolt.

“Van olyan, például Drávasztára, aki több mint 30 millió forintot kap, de említhetem Harkány városát, aki több mint 54 millió forinthoz jut majd hozzá, de Szigetvár kiemelkedően magas 165, vagy Siklós 35 milliós támogatása is egyedülálló siker, a két nagyvárosunk miatt külön tárgyalásokat folytattam” – szögezte le az országgyűlési képviselő.

Tiffán Zsolt hozzátette: az ormánsági települések támogatási összegei, például Vajszló 13 milliós támogatása is valódi áttörés. Tiffán Zsolt szerdán köszönetet mondott Magyarország Kormányának, hogy a minisztériumi tárgyalásokon és egyeztetéseken, amiket az elmúlt hónapokban folytattak, meghallották és megértették az ormánsági, a baranyai emberek hangját.