Új rehabilitációs központ Pécsen

Átadták az újonnan létesült Baranya Megyei Rehabilitációs és Szociális Hivatal új épületét az egykori Honvéd kórház szomszédságában. A beruházás elkészülte után az érintettek könnyebben és gyorsabban juthatnak a számukra megfelelő egészségügyi szolgáltatásokhoz.

A pécsi beruházás kivitelezési munkálatai márciusban kezdődtek, és az ősz folyamán fejeződtek be, a projekt 340 millió forintba került. A modern, 10 vizsgáló helyiséggel rendelkező, 2 szintes épületben a megváltozott munkaképességű személyek, illetve a rehabilitációs hatóság hatáskörébe tartozók vizsgálatát végzik el. Az ingatlanfejlesztés mellett képességvizsgáló eszközök beszerzésére is sor került.

kormányhivatal átadó, hl03

Kiemelt fontosságú eszköz a magyar fejlesztésű munkaszimulátor, amellyel a megváltozott munkaképességűek fizikai terhelhetőségét lehet vizsgálni. A hivatal teljes területén akadálymentesítést végeztek: mozgás-, látás- és hallássérültek számára is könnyed a tájékozódás az épületben. Braille-írás segíti a gyengénlátókat minden rendelő ajtaján, hangos térkép a siketeket a liftben. Emellett klimatizálták az összes helyiséget.

kormányhivatal átadó, hl05

Farkasné Farkas Gyöngyi, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója szerdán mutatta be az országban eddig létrehozott 17 hivatalt. Az európai uniós projekt keretében az ország 18 településén hajtottak végre ingatlanfejlesztést, összesen 3,9 milliárd forint értékben

kormányhivatal átadó, hl06

Horváth Zoltán kormánymegbízott beszédében elmondta, nagy szükség volt az új épületre, hiszen évente közel 12 ezer megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő személy keresi fel a Baranya megyei első és másodfokú rehabilitációs hatóságot. Hangsúlyozta, hogy az idei év második felétől jelentős jogszabályi változások is könnyítik az ügyfelek és ügyintézők dolgát. A kormánymegbízott köszönetet mondott a beruházás megvalósításában résztvevő valamennyi partnernek.

Hirdetés