Újabb egyetemi szakok indulnak a PTE szekszárdi karán

Újabb két egyetemi szak indul a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szekszárdi karán, amelynek névváltozásáról és fejlesztési tervéről csütörtökön döntött az egyetem szenátusa.

A szenátus elfogadta, hogy az eddigi főiskolai kar neve a jövőben a PTE Illyés Gyula Kara lesz – közölte az MTI-vel Kottász Gergely, az egyetem sajtóreferense.

hirdetés

A fejlesztési tervről N. Horváth Béla, a kar főigazgatója elmondta: 2011. szeptembertől társadalomtudományi szakkollégiumot, 2013-ban és 2014-ben egy-egy új mesterszakot indítanak a kultúratudomány és a szociálpolitika területén, 2014-ben pedig más karokkal együttműködve doktori iskola is indul Szekszárdon. Emellett a jelenlegi 53 százalékról 66 százalékra növelik a tudományos fokozattal rendelkező oktatók arányát. A fejlesztési terv célja, hogy a szekszárdi kar egyetemi karrá váljon – mondta a főigazgató.

Az 1460 hallgatót oktató Illyés Gyula kar, amely szeptembertől két mesterképzési, kilenc alapképzési és nyolc felsőfokú szakképzési szakot kínál, jelenleg a turizmus-menedzsment és a kora gyermekkor pedagógiája szakon nyújt egyetemi képzést.