Uniós pénzből újíthat a pécsi Gandhi

A pécsi Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. közel 500 millió forint uniós támogatást nyert a Dél-dunántúli Operatív Program keretein belül. A pénzt infrastrukturális és oktatásügyi fejlesztésekre fordítják majd.

hirdetés

A Gandhi Gimnázium fejlesztésére 2014 áprilisában adott be az iskola vezetése pályázatot, és nyert 499 974 180 forint, 100%os, vissza nem térítendő támogatást. A pályázat célja a köznevelési reformfolyamatok támogatásával a minőségi oktatás megteremtése. Ezen belül infrastrukturális fejlesztésekkel járul hozzá az egészséges, motiváló környezet megteremtéséhez a középiskolások számára, kifejezetten a roma nemzetiségi kollégiumi ellátást folytató nevelési-oktatási intézmények fejlesztésével, hiányzó kapacitások pótlásával.

A pályázat segítségével a Gandhi kollégium épületegyüttese energiahatékonysági korszerűsítést kap, amely utólagos külső hőszigetelést, lapostető hő- és vízszigetelést, nyílászáró cseréket, kazáncserékkel egybekötött fűtés-korszerűsítést, kisebb belső átalakításokat, felvonó átalakítást, felújítással egybekötött akadálymentesítést, vizesblokk felújításokat jelent.

A projekt keretében a kollégium udvarát is felújítják, átalakítják, és különböző sporteszközöket, oktatást-nevelést segítő eszközöket és kerti bútorokat vásárol az iskola.