800 ezer forintot akart a 150 ezres tartozás miatt a pécsi uzsorás

Uzsorabűncselekmény gyanújával indított a Pécsi Rendőrkapitányság eljárást a tegnapi napon egy pécsi férfi feljelentése alapján. A feljelentő elmondása szerint szintén pécsi ismerősétől a tavalyi évben 150 ezer forint készpénzt kért kölcsön, megegyezve abban, hogy az év végéig 300 ezer forintot fizet neki vissza.

hirdetés

A kölcsönkért összeget a határidőre megfizetni nem tudta, elmondása szerint időközben 150.000 Ft-ot visszafizetett, de az ismerőse időközben 800 ezer forintot követelt már tőle. Mivel a sértett további pénzt nem tudott fizetni, elmondása szerint az ismerőse meg is fenyegette azzal, hogy keze-lába össze lesz törve. Ezt követően a tegnapi napon a 41 éves férfi segítségért fordult a rendőrségre.

A nyomozók a feljelentést követően beazonosították és felkutatták a személyt, akit gyanúsítottként hallgattak ki uzsorabűncselekmény és zsarolás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 38 éves férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség – áll a rendőrség közleményében.