Koncertek, ínycsiklandozó ízek, jókedv: jönnek a Villányi Vörösbor Napok!

Nyár után is folytatódnak a jobbnál jobb programok Pécsett és környékén. Lassan mindenhol véget ér a szüret, ezt pedig nem is lehetne jobb helyen megünnepelni, mint az ország legjobb borainak hazájában, Villányban. Jó hír, hogy a finom nedű kedvelőinek lehetősége nyílik közösen, biztonságban, különjáratú busszal eljutni a Vörösbor Napok helyszínére, ahol többek között a Republic és a Kowalsky meg a Vega koncertje vár. Mutatjuk.

A vidék legjobb vörösboraival és közel 60 programmal várja látogatóit a bor városa! Az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényére, a Villányi Vörösbor Napokra ismét többezer látogatót várnak a szervezők a rendezvénytérre, a pincesorra, a Diófás térre és a város több pontjára. Október első hétvégéjén 33. alkalommal rendezik meg a háromnapos nyárzáró és őszköszöntő ünnepi rendezvényt, amely számos különleges programmal várja a bor-, a gasztrokultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.

A színpadi produkciók hagyományosan pénteken 18 órakor kezdődnek a Villányi Borrend köszöntőjével és a Villányi Fúvószenekar koncertjével. A pénteki megnyitót követően egyszerre a város több pontján startolnak el a programok. A Rudan Joe Akusztik, a Republic zenekar, a Bohemian Brass Band is játszik majd a hajnalig tartó utcabál előtt. Mindezek mellett lesz Vivat Bacchus és Made in B fellépés, trófeamustra és vadpörköltkóstoló is.

Szombaton napközben a kiállítások, konferenciák és a Borakadémia programjai mellett ismét lesz borbarangolás a Szársomlyó hegyén, traktoros ördögárok túra, gyerekprogramok, 14 órától pedig a Borkirálynő és a Borkirály vezetésével az ország leglátványosabb szüreti felvonulásának is részesei lehetnek a vendégek, amit ünnepélyes hordócsapolás követ. A Kelemen Kabátban popzenekar koncertje, a Kowalsky meg a Vega produkciója is fergeteges lesz aznap. A Redy színpadon lesz a Bartók Béla Férfikar kóruskoncertje és a Villányi Kulturális Egyesület bemutatója, majd az Oti Voice & BASS, a LivingRoom Akusztik, végül a Konyha zenekar játszik.

Vasárnap ismét regisztrálni lehet az Ördögárok túrára, láthatjuk a villányi Attitude Balettcsoport bemutatóját, 15 órától pedig a Mano Swing gyerekkoncertje és az Operett-Musical Voices „Borban a vígasság” műsora várja a családokat a Diófás térre.

A hétvégére közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki legjobb boraival a rendezvénytérre, a legendás pincesoron pedig a régió borai mellett ismét különlegességek várják a látogatókat: a környék legfinomabb rétese éppúgy megkóstolható itt, mint a szőlőmaglisztből készített házicsemege vagy a borok mellé ajánlott kiváló házisajtok.

Ezt kell tudni a fesztiválbuszokról:

  • Az úticél természetesen Villány, a buszra pedig a következő megállóhelyeken lehet felszállni: Pécs főpályaudvar (8-as kocsiállás); Árkád – autóbusz-állomás (déli oldal); temető – déli kapu; Kozármisleny – Mikszáth Kálmán utca; Újpetre – posta; Palkonya – vasútállomás.
  • A menetjegy Pécs és Villány között, egy irányba 1000 forintba kerül (tehát oda-vissza 2000 forint személyenként). Pécsett felszállva a buszon válthatjuk ki, Villányban pedig TükeBusz standnál vagy a buszon.
  • A buszokra érkezési sorrendben lehet felszállni, akkor is ha a visszafelé útra is előre megvettük a tiketet. Regisztrációra nincs szükség.
  • A vírusvédelmi szabályok a tömegközlekedésre vonatkozó hatályos intézkedések szerint alakulnak.

Menetrend:

PÉCS – VILLÁNY

VILLÁNY – PÉCS

Indul Érkezik Indul Érkezik
19:00 19:50 22:30 23:20
20:00 20:50 23:00 23:50
23:20 00:10 01:15 02:05
23:50 01:40 01:45 02:35

 

VILLÁNY – Harkány – Siklós – VILLÁNY 

(csak szombat este)

Indul Harkány Siklós Érkezik
20:00 20:25 20:35 20:45
21:00 21:25 21:35 21:45
00:10 00:35 00:45 00:55
00:40 01:05 01:15 01:25

 

A fesztiválon lesz többek között utcabál és szüreti felvonulás, de koncertek, előadások, és persze sok finom szomjoltó, valamint étel is megörvendezteti a Villányba látogatókat.

A teljes program elérhető IDE KATTINTVA. Jegyvásárlás ITT.

Kiemelt képünk illusztráció. 

(x)

Hirdetés