Nem jött össze a nyaralás? Októberben még sok helyen süttethetjük magunkat!

Nem mindenki jut el június és augusztus között nyaralni, de világot látni nem csak nyáron lehet. Jó néhány európai úti helyszínt szedett össze az Utazómajom.hu csapata, ahová érdemes akár ősszel is ellátogatni, mert még októberben is nyári meleg van. 

hirdetés

Íme az utazásspecialisták listája:

Mallorca, Spanyolország

Spanyolország legnagyobb szigete, Mallorca nem csak lélegzetelállító strandjaival hívja fel magára a figyelmet. A Földközi-tengerben található szigeten hegyvidéki falvak, kulturális látnivalók és természeti csodák sorakoznak, csak győzzünk mindent felkeresni egyetlen nyaralás alatt.

Szardínia, Olaszország

Igaz, közvetlen járatokat már aligha lehet találni szeptember közepe után, de talán éppen emiatt érdemes Szardíniát választani az őszi hónapokban. Ilyenkor már nem kell tartani a tömegektől, a tengervíz hőmérséklete azonban még kellemes és fürdésre alkalmas. Sokak szerint Európa legszebb strandjai Szardíniát találhatók.

Faro, Portugália

Bár Portóban és Lisszabonban is kellemes az idő ősszel, mégis inkább a déli városokat ajánlják a napozásra és pihenésre. Faro repülőtere mellett közvetlenül egy strandot találunk, ez a Praia de Faro, de az óváros, a katedrális és a halpiac is megér 1-1 látogatást. Algarve régió telis-tele van látnivalókkal és festői partszakaszokkal, már csak az a kérdés, hány napra érdemes oda utazni, hogy minden élmény beleférjen az időbe.

Rodosz, Görögország

Ha őszi nyaralásról beszélünk, természetesen Görögország sem maradhat ki a sorból! A görög szigetek közül Rodosz szinte mindig szerepel a legszebb szigetek top 10-es listáján, nem véletlenül! A török partokhoz közeli Rodosz nem csak a strandolók, hanem a szörfösök mekkája is, emellett a városnak sikerült megőrizni eredeti báját és történelmi hagyományait.

Málta

Miért érdemes ősszel Máltára utazni? A Földközi-tengerben fekvő szigetállamban októberben sem ritka a 27 fokos hőmérséklet. Ezt érdemes kihasználni strandolásra, pihenésre, de ha valaki inkább a városnézés felé hajlik, az is érthető. Mdina, Málta első fővárosa igazi várfallal körülhatárolt történelmi városrész szűk, macskaköves, zegzugos utcákkal. Több mint 4000 éves múltra tekint vissza a város, azonban a mai ember számára máshonnan is ismerős lehet. A Trónok Harcához több jelenethez is helyszínül szolgált.

Madeira, Portugália

A Földközi-tengertől kicsit eltávolodva, az Atlanti-óceán európai szigetei között is érdemes őszi úti célokat nézegetni. Tenerife és a Kanári-szigetek mellett Madeira is szuper helyszín lehet, az örök tavasz szigetén ugyanis napközben 22-24 fokban kirándulhatunk és fedezhetjük fel a lépten-nyomon felbukkanó természeti csodákat.

+1 Jeruzsálem, Tel-Aviv és a Holt-tenger

Bár nem Európához tartozik, a Földközi-tenger partján fekvő Tel-Aviv is kitűnő úti cél lehet októberben. Izrael második legnagyobb városába közvetlen fapados járatokkal is eljuthatunk, és a jó hír, hogy ősszel is 25-30 fokban lehet nézelődni. Tel-Avivból érdemes átmenni Jeruzsálembe, valamint a Holt-tengerhez, de a délen fekvő Eliat is érdemes egy kirándulásra.

Hirdetés