26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapKultZónaJön a Budapest Táncfesztivál, a Pécsi Balett is közreműködik

Jön a Budapest Táncfesztivál, a Pécsi Balett is közreműködik

Bemutatókkal, különleges produkciókkal, Angelin Preljocaj együttesének fellépésével immár 20. alkalommal rendezik meg a Budapest Táncfesztivált február 27. és március 11. között a Nemzeti Táncszínházban és a Müpában.

A korábban Táncfórum néven ismert Budapest Táncfesztiválon Franciaország, Nagy Britannia és New York neves táncegyüttesei mellett a legnagyobb magyar tánctársulatok is várják az érdeklődőket – hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint elhangzott, a jubileumi alkalomra a kortárs táncvilág társulatai közül a francia táncélet egyik meghatározó alakját, Angelin Preljocaj társulatát, korunk egyik ünnepelt koreográfusát, Wayne McGregort, valamint a New York City Ballet vezető táncosát, Daniel Ulbrichtet és napjaink legelismertebb táncosait hívták meg a szervezők.

A fesztiválon három nagy együttes budapesti bemutatója látható: a GG Tánc Eger legújabb darabja, a Bolero; a Pécsi Balett előadásában a Csipkerózsika; valamint egy este alatt három egyfelvonásos táncmű a Szegedi Kortárs Balett előadásában Vágy címmel.

Bozsik Yvette táncművész, koreográfus, a Bozsik Yvette Társulat vezetője elmondta: a Csipkerózsikát tavaly májusban készítette a Pécsi Balett számára, a darab valódi bemutatója októberben volt, Budapesten pedig először lesz látható. Mint mondta, látványos, jól fogyasztható, a mai gyerekek számára is érthető produkcióról van szó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő