8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaNézegesd a fotelből Pécs 3D-s látnivalóit!

Nézegesd a fotelből Pécs 3D-s látnivalóit!

Ha már hiányoznak a pécsi látnivalók, akkor kimozdulás nélkül, otthonról is felelevenítheted ezeket, elsőként a Cella Septichora Látogatóközpont látványos, háromdimenziós tartalmait mutatjuk be.

Virtuális séta

Virtuális séta keretében járható be a pécsi világörökségi helyszín, a Szent István téren álló Cella Septichora Látogatóközpont. A hungariumként is elismert, IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák misztikus világát minden irányba forgatható, háromdimenziós felvételek segítségével járhatod be virtuálisan. A nyíl segítségével lehet a következő helyszínre lépni.

Kattints ide!

Gömbpanoráma

A modern, gömbpanorámás felvételeknek köszönhetően olyan perspektívából is megnézhető két sírkamra, ahogyan még élőben sem láthatók! A fotókat készítő eszközöket a sírkamrák közepére helyezték, ahová tilos a belépés, így még azoknak is tartogat újdonságot, akik már jártak itt.

A Péter-Pál sírkamra északi falán Péter és Pál apostolok ábrázolása látható, akik magasztaló testtartásban mutatnak a krisztogramra. A sírkamra mennyezetén látható a 4. századi ókeresztény falfestészet nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő példája. A paradicsomot jelképező mennyezeten gazdag növényi (szőlő) és állati (páva) ornamentika között, medalionokba foglalt portrékon négy fiatal arcképe szerepel, akiknek kiléte bizonytalan.

Péter-Pál sírkamra felvételéért klikkelj ide!

A Korsós sírkamra nevét az északi falában lévő fülkében látható korsó és pohár ábrázolásáról kapta. A falakon festett növényi és geometrikus díszítés látható. A rácsmotívum valószínűleg a Paradicsomkertre utal.

Korsós sírkamra felvétele itt található.

A gömbpanorámás felvételeket Pozsárkó Csaba készítette.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő