16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaSzerda: a jövő művészei az IH-ban

Szerda: a jövő művészei az IH-ban

Október 19-én, szerdán délután hat órakor megnyitja kapuit a „Művésztelep Mohács 2011.” elnevezésű kiállítás az Ifjúsági Ház galériájában. A tárlat 10. 19-11. 20 között, hétköznap reggel kilenctől este nyolc óráig látogatható.

A kiállításon az idei képzőművészeti alkotótelep legjobb munkáiból készült válogatást láthatják az érdeklődők. Az évente megrendezett alkotótelepnek ezúttal Mohács adott otthont. A kiállítók a PTE PMMIK építészképzésben résztvevő hallgatói, valamint a PKK IH Képzőművészeti Szabadiskola és a PTE IGYK környezetkultúra szakos hallgatói.

„A tárlaton nagy hangsúlyt kap a klasszikus képzőművészet” – mondta el munkatársunknak Németh László szobrászművész, egyetemi adjunktus. – „Nagyrészt festményekkel és kisplasztikákkal találkozhat a látogató, de természetesen helyet kapnak a grafikák és más művészi munkák is. Emellett vetítéseket is tartunk különböző térszervezési elgondolásokról.”

Amint azt lapunk megtudta, a nyári alkotótáborban intenzív képzés folyik: tanárok és diákok egy héten át, távol a külvilágtól, kizárólag az alkotásra koncentrálnak. „Előfordult, hogy a hallgatók még éjjel sem hagyták abba a munkát. Már megbuktatással kellett fenyegetőznöm, hogy végre lepihenjenek” – tréfálkozott a szobrászművész. – „Ezek a táborok nagyon inspiratívan hatnak a résztvevőkre: számukra ez az első igazi megmérettetés, ezért nagyon komolyan veszik a feladatot.”

A szervezők más egyetemi karok hallgatóit, és természetesen minden érdeklődőt szeretettel várnak szerdán délután hat órára az Ifjúsági Ház Galériájába, ahol dr. Bachmann Péter, a PTE PMMIK dékánja nyitja meg az egy hónapig tartó kiállítást.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő