Nem is kért engedélyt a DK az ételosztásra

Miután a DK hétvégén még azzal haknizott a balliberális sajtóban, hogy a “város adminisztratív” módon akarja meggátolni a pécsi ételosztást, hétfőre nagyot fordult a világ: mivel engedélyt sem kértek, így nem is kaphattak. 

hirdetés

Már Nagy Ferenc DK-s képviselőjelölt is azt nyilatkozta lapunknak, hogy nem az engedély megtagadásáról volt szó, és a pécsi önkormányzat mellett egyik pécsi állami hivatal sem hibázott abban, hogy nem tudták megtartani a hétvégi ételosztásukat. Most kiderült: nem is volt mire engedélyt adni.

Lapunk megkereste az illetékes hatóságot, és közölte:

“A Demokratikus Koalíció részéről a Pécsi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztályának Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi osztályához az ételosztással kapcsolatban a mai napig nem érkezett bejelentés.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatala munkatársai részéről hatósági ellenőrzés sem történt”. 

Korábban írtuk: 

A DK pécsi képviselőjelöltje határozottan cáfolta, hogy bárki megtiltotta volna nekik azt, hogy Pécsen ételt osszanak. Nagy Ferenc szerint is hazugság, amit néhány lap állított. 

Nemcsak a pécsi önkormányzat szerint hazudott a balliberális Magyar Narancs, hanem Nagy Ferenc szavaiból is ez derül ki. A DK-s képviselőjelölt lapunknak ugyanis elmondta, nem az engedély megtagadásáról volt szó, és a pécsi önkormányzat mellett egyik pécsi állami hivatal sem hibázott abban, hogy nem tudták megtartani a hétvégi ételosztásukat.

Mint ismert, bejárta a balliberális sajtót az a pletyka, hogy a „pécsi városvezetés nem adott engedélyt a DK-nak ahhoz, hogy az 150 adag babgulyást osszon szét”. A híresztelés szerint pedig azért nem volt lehetőség erre, mert egy nyomtatványt kellett volna kitölteniük ügyfélkapun keresztül, elektronikusan az engedélyeztetéshez, ám ez nem állt rendelkezésre.

Nagy Ferenc lapunk azon kérdésére, hogyha szerinte sem az önkormányzat, sem a hivatal nem hibázott, akkor mégis ki vagy mi lehet a felelős, azt válaszolta, hogy “csak egy adminisztratív félreértésről lehet szó, senki sem hibázott”.

Nagy Ferenc egyébként azt emlegette, hogy “egy rendeletre” lett volna szükség, amit számára kinyomtattak hétfőn, bár az továbbra is kérdés, hogy egy rendelet kinyomtatása miért is lenne összefüggésben az engedély kiadásához.

Hozzátette, elmaradt annak a hagyományos nyomtatványnak a benyújtása is, amivel az ételt készítő étterem kaphatott volna engedélyt.

– Hadd ne mondjam, kinek a hibájából, mert ez is félreértésen alapult. A bejelentési folyamat félreértése miatt történt ez az egész. A félreértést tisztáztam, nincs akadálya annak, hogy megkapjuk az engedélyt az ételosztásra – mondta.

Hirdetés