Munkahelyeket remélnek az ipari park új díjától

Versenyképességi díjat kapott a Pécsi Ipari Park, mert a kilencvenes években megnyitott  létesítmény teret engedett a megváltozott munkaképességű embereket alkalmazó cégeknek. Új hasonló beruházásokat is terveznek. A díjat pénteken vette át a tulajdonos Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója.

hirdetés

Mint azt Barna Béla lapunk érdeklődésére elmondta, az alapító Ipari Parkok Egyesülete több kategóriában osztott ki díjakat idén. A pécsi létesítmény a „szociális érzékenységért és társadalmi szerepvállalásért” járó elismerést veheti át.

– Leginkább annak köszönhető a kitüntetés, hogy az utóbbi években a park területén teret kaptak azok a vállalkozások, amelyek megváltozott munkaképességű emberek számára biztosítanak lehetőségeket. Ilyen például a tavaly betelepült gyár, amelyben a népszerű csokitojások játékait, alkatrészeit állítják elő – mondta lapunknak a vezérigazgató.

kinder tojás gyár1

Barna Béláék szeretnék kihasználni a címmel járó érdeklődést, így reméli, a lehetőségek iránt fogékony cégeket könnyebb lesz a megyeszékhelyre irányítani.

– A Pécsi Ipari Parkot több olyan vállalkozás keresi meg üzemcsarnok bérlése céljából, amelyek megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztatnak. Az elkövetkezendő időszakban a megnőtt igények miatt új üzemcsarnokok építését tervezzük. A csarnokok tervezésénél kiemelt figyelmet fordítunk majd az esélyegyenlőségi szempontok figyelembe vételére, mint például átkelőhelyek létesítésére, az akadálymentesítésre,a nemek arányára. Terveink szerint az egyik megépítendő csarnokba várhatóan egy megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztató cég fog betelepülni, amely 250-300 főt jelenthet – mondja Barna Béla.

Szerinte a díj rámutat arra is, hogy jó irányban haladnak és továbbra is ösztönzik a cégeket, hogy a Pécsi Ipari Parkba települjenek be. Jelenleg a csarnokok 100 százalékos kihasználtsággal működnek. Üresedés esetén folyamatosan ajánlják ki az ingatlanokat.

A Pécsi Ipari Parkban a Pécs Holding Zrt-nek még további 20 hektár hasznosítandó területe van.

[box title=”Meglepetés-gyár: bővülés” box_color=”#e6a200″]Tavaly jelentették be, hogy Pécsen fogják gyártani a népszerű, meglepetésfigurákat rejtő, világszerte ismert csokitojás figuráit, illetve azok csomagolását. A paksi székhelyű “Emberekért” Közhasznú Nonprofit Kft. a Finn utcában kezdte meg a termelést és kötelezte el magát a bővítés iránt. Az ígéretek szerint ez év végére már 250 embernek adnak munkát a városban.[/box]