Elültették Pécsett a Férfi Felelősség Fáját

A pécsi Férfi Felelősség Fájának táblája

Pécsett is elültették a Férfi Felelősség Fáját. Az Északi Várfalsétányon található diófa a férfi értékek nélkülözhetetlenségére és a férfiak jövőteremtő felelősségére hívja fel a figyelmet.

Ahogy a Kárpát-medence több városában, úgy Pécsett is elültették a Férfi Felelősség Fáját. A szimbolikus diófa az Északi Várfalsétányon kapott helyett, ahol Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, a város büszke arra, hogy ennek a sajátos Kárpát-medencei hálózatnak a tagja lehet, hiszen a közösségépítés és a családok erősítése, amit a fa jelképez, Pécsett is kiemelt fontosságú feladat, melyet az elmúlt hét évben több programmal, rendezvénnyel, akcióval támogatott is a város.

Páva Zsolt és Bedő Imre elültetik a szimbolikus diófát

Hangsúlyozta, hogy a Férfiak Klubja által szervezett faültetés is tökéletesen illeszkedik ezen események sorába. A városvezető kiemelte, hogy bízik benne, hogy a Pécsett elültetett Férfi Felelősség Fája hozzájárul ahhoz, hogy a férfi felelősség fogalma újra elnyerje méltó helyét a magyar társadalomban.

A pécsi Férfi Felelősség Fájának táblája

Bedő Imre, a Férfiak Klubjának vezetője az eseményen elmondta, hogy a fa a férfi értékek nélkülözhetetlenségére és a férfiak jövőteremtő felelősségére hívja fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a diófa elültetése, valamint gondozása azt is szimbolizálja, hogy férfiként példát kell mutatni a férfi-nő szövetség megerősítésében, a gyermeknevelésben, a család összetartásában és a jövő nemzedék számára élhető társadalom kialakításában.

Páva Zsolt és Bedő Imre: a cél az, hogy a családok megerősödjenek

– Az iparosodás következményeként az elmúlt 40-50 évben a férfiakat a munka elvonta a családoktól. Ezért is lehet az, hogy a nők elválnak férjüktől. Tehát nincsenek férfiak a családokban. A férfiak továbbá elhagyták a pedagóguspályát is. Így már a gyerekek előtt sincsen semmilyen férfikép, férfimodell. A férfiszerepek hangsúlyozása a családban ezért kiemelt fontosságú feladatunk. Ha nem tudjuk megmutatni a fiataloknak, hogy milyen egy példaértékű férfimodell, akkor a lányoknak csak fantáziaképe lesz arról, a fiúk pedig példa nélkül maradnak. Nekünk kell a férfi és a nő együttélésének jó mintáját megmutatni számukra – mondta a klub vezetője.

Hangsúlyozta, hogy a családok többnyire magánéleti problémák miatt törnek szét, ezért a családok erősítésének folyamata otthon kell, hogy kezdődjön.