Extrém hidegben köszönthetjük az újévet

Szakítva az elmúlt évtizedek gyakorlatával, nem áll le a buszközlekedés december 31-én. A városvezetés célja az volt, hogy szilveszter éjszaka mindenki eljusson a pécsi rendezvényekre, baráti találkozókra. Emellett figyelembe vették a meteorológusok előrejelzéseit, miszerint éjszakára akár mínusz húsz fok is lehet. 

hirdetés

Az év utolsó napján szabadnapi menetrend szerint közlekednek a buszok, illetve este sűrítve indítanak járatokat.

A Tüke Busz ünnepi menetrendje IDE kattintva érhető el. 

Éjfél után egész éjjel Uránvárosba és Kertvárosba 15 percenként, Meszesre, a Fagyöngy utcába és a Malomvölgybe 30 percenként, Mecsekszabolcsba és a Hősök terére óránként, 0.30-kor és 2 óra után pedig minden nagyobb városrészbe indulnak éjszakai járatok, melyekre az év többi napjához hasonlóan bérlettel is fel lehet szállni, illetve a Tüke kártyával rendelkező nők ingyen használhatják a buszokat.

Számos járat indul majd a Mecsekoldalra, Ledinába, Újhegyre, Vasasra, a 973-as vonalon Kálingerig, a Korsó utcába és Magyarürógbe, utóbbiakra a 2-es buszról lehet átszállni Uránvárosban, új jegy lyukasztása nélkül.

Az Uránváros – Árkád – Csontváry utca vonalon 2015-ös jelzéssel rendkívüli újévi járat is indul, így az átszállásokkal is kevésbé kell törődniük a buliból hazatérőknek.

Az éjszakai járatok sűrítésének egyik oka a szilveszter éjszakára jósolt extrém hideg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki öt megyére, köztük Baranyára is, az előrejelzések szerint ugyanis mínusz 15 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. 

[box title=”Gyerek ki a térre! “]

A pécsiek idén is a Széchenyi téren búcsúztathatják az óévet. A idei csúcsfellépő a Halott Pénz lesz 22.30-tól, a téren összegyűlő ezrek pedig a zenekar tagjaival számolhatnak vissza. Előttük sem unatkozunk, ugyanis a D.O.G lép színpadra 21 órától, míg a bulit a Tomatoes Attack nyitja 19.30-tól. A himnusz és a tűzijáték után pedig Dj. Josh.ka pörgeti a korongokat, s igyekszik fergeteges utcabált varázsolni a térre.

Program:  

19.30 – Tomatoes Attack

21.00 – D.O.G. Delusions of Grandeur

22.30 – Halott Pénz

00.00 – Himnusz, Tűzijáték

00.20 – Fergeteges utcabál – DJ Josh.Ka (Star DJ)[/box]