Fantom gyújtogat Pécsen?

Kedden ismét tűz ütött ki Pécsett egy Szántó Tibor utcai társasházban. Az elmúlt két évben már hétszer kellett tüzet oltani az önkormányzati tulajdonban lévő társasház közvetlen környékén – közölték lapunkkal a katasztrófavédők.

hirdetés

Áprilisban az ingatlan második emeleti vízóraszekrényében tárolt anyagok, műanyag cserép, felmosó és vödör gyulladt meg. A füst akkor teljes egészében elárasztotta a ház második és harmadik emeletét. A tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be az épületbe, ahol hőkamera segítségével gyorsan megtalálták a tűz fészkét. Akkor szerencsére nem sérült meg senki és nem volt jelentősebb kár.

Tűz, Szántó utca (7)

Kedden ismét füst gomolygott ki ugyanennek a társasháznak az alagsorából. Most az épület alagsorában tárolt bútor és összehordott hulladék égett. A kiáramló füst az egész épületet beterítette, ezért a tűzoltók minden lakót arra szólítottak fel, hogy maradjanak a lakásokban, és csukják be a nyílászárókat. A tűz jelentős károkat okozott, elégtek az elektromos vezetékek, a telefonkábelek és a lépcsőház áramtalanító szekrénye is.

Tűz, Szántó utca (1)

A kárt több százezer forintra becsülik.

Mindkét esetben felmerült a szándékosság gyanúja, ezért az áprilisi és a tegnapi eset kivizsgálása céljából is tűzvizsgálati eljárás indult – közölték lapunkkal. Az első ügyben megindított vizsgálat és a helyszínen meghallgatott tanúk nyilatkozata alapján a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a Pécsi Rendőrkapitányságon.

Tűz, Szántó utca (4)