Nyugdíj előtt halnak meg

Négy témában kezdett aláírásgyűjtésbe Pécsen is a Jobbik. A Mecsek áruház előtti téren hétfő délután a kezdeményezésről szóló sajtótájékoztatón a párt két önkormányzati képviselője, Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor vázolta fel a problémákra adott lehetséges megoldási javaslataikat.

hirdetés

A férfiak is nyugdíjba vonulhassanak negyven év munkaviszony után; mindenki számára elérhető, ingyenes internetszolgáltatás; Magyarország maradjon semleges az orosz-ukrán konfliktus eszkalálódása esetén; zéró tolerancia az illegális bevándorlás ellen. Ebben a négy témában kezd aláírásgyűjtésbe a Jobbik Pécsen is.

– Az első téma azért fontos, mert ma hazánkban egy átlagos 30 éves magyar férfi várható átlagéletkora 63,5 év, miközben 65 éves kortól lehet nyugdíjba menni. Sokan meg sem érik a nyugdíjas kort, ráadásul az 55 és 64 év közötti férfiak negyven százalékának van csak munkája. Ha férfiak is nyugdíjba vonulhatnának 40 év munka után, az azért is lenne üdvözlendő, mert az ő helyüket fiatalabb munkavállalók vehetnék át, azaz csökkenhetne a fiatal munkanélküliek aránya, illetve csökkenhetne a fiatalok külföldre való vándorlási hajlama is – érvelt javaslatuk mellett Fogarasi Gábor képviselő.

A politikus szerint a második kérdéskör is egyértelmű, hiszen az ingyenes hozzáférés megkönnyítené a távmunkát, az ügyintézés. Jobbikos településeken nagy siker az ingyenes köztéri wifi-szolgáltatás, van rá igény, emelte ki, hangsúlyozva, hogy kiépítésének költségeit az évente 8-10 milliárd forintos bevételt hozó reklámadóból lehetne fedezni.

Gyimesi az ország semlegességének szükségességét hangoztatta egy esetlegesen kiszélesedő orosz-ukrán konfliktusban, hiszen a NATO-tagság nem kötelezi az országot semmilyen katonai szerepvállalásra.

Az illegális bevándorlás kapcsán a politikus kiemelte, hogy nem indokolt más országok menekültjeit az adófizetők pénzéből fenntartani, ezért indítványozzák a határőrség fel- illetve visszaállítását, hiszen az sokkal olcsóbb lenne, nem beszélve visszatartó erejéről.

A Jobbik Pécsen négy helyen (Mecsek áruház, a Ferencesek utcai pártiroda, a kertvárosi Csontváry buszmegálló és a Kossuth tér) várja a támogató aláírásokat hétköznap 14 és 16 óra között, vasárnap azonban a vásártéren is várják az aláírásokat.