Két pécsi óvoda fejlesztése kezdődik el húsvét után

A pécsi önkormányzat kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokat, elsősorban a közintézményeket fejlessze, energetikailag korszerűsítse. Ezek megvalósításához több pályázatot is benyújtottak, melynek köszönhetően áprilisban elindulhat a Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodájának és a Kodály Zoltán Utcai Tagóvodájának fejlesztése. 

Hamarosan megkezdik a Köztársaság téri ovi energetikai fejlesztése

A pécsi önkormányzat a Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodájának felújítására 2017 nyarán adta be pályázatát, még az előző városvezetés idején.

A pályázat bruttó 175 millió forint támogatásban részesült.

Az önkormányzat 2020 márciusában írta alá a vállalkozási szerződést a KŐHÁZ Építőipari és Beruházási Zrt.-vel. A munkaterületet idén április 15-én adják át nekik, melyről a pécsi önkormányzat és a vállalkozó a kialakult járványhelyzetre való tekintettel egyeztetett. A cég jelezte, hogy megkezdené a munkát, melyhez hozzájárult a város, hiszen a jelenlegi veszélyhelyzetben az intézményben nem folyik óvodapedagógia munka.

A beruházás során megújul az iskola tetőszerkezete a régi hullámpalák visszabontásával és új rétegrend kialakításával. Emellett új napelemek kerülnek a tetőre és egy új villámvédelmi rendszer. 137 darab külső homlokzati nyílászáró cseréje is megtörténik, 525 négyzetméteren kerül sor hő- és hangszigetelésre. Az épület hőszigetelése 580 négyzetméteren történik meg, belső vagy külső oldali hőszigetelési technikával.

A pécsi önkormányzat a kivitelező által vállalt járványügyi biztosítékok betartását április 15-étől várhatóan a munkák végéig, tehát őszig folyamatosan ellenőrizni fogja.


Új szigetelést és nyílászárókat is kap többek között a Kodály Zoltán utcai óvoda

A pécsi önkormányzat a Kodály Zoltán utcai Óvoda felújítására 2018 nyarán, még az előző városvezetés idején nyújtotta be pályázatát, mely bruttó több mint 87 millió forint támogatásban részesült.

Az önkormányzat bruttó 21 millió forint saját forrást is biztosított a beruházáshoz, mely lehetővé tette a szerződéskötést a Szabadi és Társa Kereskedelmi és Építőipari Kft.-vel.

A felújítás során homlokzati hőszigetelés történik, cserélik a nyílászárókat, akadálymentesítik az épületet, a villámvédelmre is gondolnak, valamint korszerűsítik a fűtést. Mindez a főépület minimális átalakításával járna, ugyanis a keleti oldali bejáratnál kap helyet az akadálymentes mosdó.

A főépületben összesen 447 négyzetméteren történik meg a homlokzati hőszigetelés, 455 négyzetméteren a falfestés, 38 darab homlokzati nyílászárót cserélnek a villámvédelem, az akadálymentes rámpa és mosdó kiépítése mellett.

A tornateremben 8 új homlokzati nyílászárót helyeznek el, elbontják a kopolitüveget, 842 négyzetméteren lesz homlokzati hőszigetelés, valamint ugyancsak hőszigetelik a padlásfödémet, és festés is lesz. A két helyiségben összesen 41 radiátort cserélnek, továbbá napelemes rendszert is telepítenek.

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel a kivitelező és az önkormányzat először egyeztetéseket folytatott, majd a cég jelezte a városnak, hogy az előírások maximális betartása mellett a munkálatokat megkezdené. Ehhez hozzájárult a város, mivel az óvodában nem folyik pedagógia munka.

A felújítás április 15-én kezdődik, várhatóan ősz elejére készülhet el teljes egészében az ovi.

Akárcsak a Köztársaság téri óvoda esetében, a pécsi önkormányzat a kivitelező által vállalt járványügyi biztosítékok betartását várhatóan a munkák végéig, tehát őszig folyamatosan ellenőrizni fogja.

Hirdetés