Kétszáz kisgyereket leptek meg a pécsi pólósok

Hatodik alkalommal ajándékozta meg a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es csapata a keleti városrész négy óvodájának apróságait, akik karácsonykor már új plüsseiket ölelhetik magukhoz.

Több mint kétszáz hátrányos helyzetű pécsi gyermek karácsonyát tették szebbé a pécsi vízilabdázók, mivel tavaly sajnos a járvány miatt nem tudták meglátogatni a gyerekeket, a csapat már nagyon várta az újabb találkozást.

December 15-én személyesen vitték el ajándékaikat a Zsolnay, a Buzsáki, a Sétatér és a Fürj utcai ovikba.

De Blasio Domenico, a PVSK-Mecsek Füszért szakosztályvezetője elmondta, a csapatnak a szórakoztatás mellett a példamutatás és a társadalmi felelősségvállalás is feladata, igyekeznek egész évben segíteni a rászorulóknak, a beteg gyerekeknek, faültetéssel szebbé tenni a környezetünket, és a Pécsi Állatkertben is társadalmi munkát vállalnak a játékosok és a vezetőség is.

A Fürj utcai tagóvoda vezetője, Koronicsné Bäcker Tímea megosztotta, hogy nagyon sok hátrányos helyzetű kisgyermek jár a keleti városrész tagóvodáiba, akik mindig nagyon várják a játékosokat, és minden ajándéknak örülnek, hiszen sokaknak alig vagy egyáltalán nem jut semmi a fa alá.


A pécsi csapat december 18-án, szombaton 12.30-kor játssza idei utolsó mérkőzését az UVSE otthonában, a bajnoki szezon egy rövid szünetet követően január közepén folytatódik a gárda számára.

Hirdetés