Komlói időközi: örül az MSZP és a Fidesz is

Hegedüs Norbert, a Fidesz által támogatott Lungo Drom jelöltje nyerte Komló 6-os számú, kenderföldi körzetében a vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választást. Az MSZP és a Fidesz is elégedett az eredménnyel.

hirdetés

A fiatal, roma származású közgazdász, Hegedüs Norbert 442 voksot kapott Komlón a vasárnapi időközi választásokon. Az érvényes szavazatok mintegy hatvan százalékát szerezte meg. Vetélytársai közül az MSZP-s jelölt, Radics Kálmán 238 voksot (32,11 százalék), a Jobbik jelöltje, Rajki-Bíró Edina 39 szavazatot (5,26 százalék), a függetlenként indult Bekk Norbert 22 voksot (2,96 százalék) kapott. A részvételi arány 37 százalékos volt.

A másodikként befutó, szocialista politikus Radics eredményeiről Puch László, a párt megyei elnöke azt mondta: a szocialisták több okból is elégedettek lehetnek.

– Hegedüs Norbert, a cigány önkormányzat helyi embere, jó választás volt a Fidesz részéről, és maga a jelölt is erős volt, hiszen a fiatalember 2006-ban már nekünk is nyert választást, 2010-ben pedig függetlenként második helyezést ért el. Részünkről azt tartom pozitív eredménynek, hogy Radics Kálmán második helyével sikerült megdupláznunk a három évvel ezelőtti szavazataink számát – mondja Puch, aki szerint tisztességes kampány volt Komlón.

Nyőgéri Lajos, az MSZP pécsi elnöke is Komlón volt a voksolás napján

Tiffán Zsolt, a Fidesz megyei vezetője azt mondta, Hegedüs sikere azt mutatja, hogy a komlóiak egyetértenek Polics József fideszes városvezető politikájával, s támogatják a 2010-ben megkezdett munkát.

Mint mondta, a választókörzetben romák és nem romák is nagy arányban szavaztak bizalmat az új képviselőnek.

A választásra egyébként azért volt szükség, mert Simon János korábbi képviselő a közelmúltban lemondott a tisztségről. A vasárnapi eredménnyel a 15 tagú komlói testületben a polgármesterrel együtt a Fidesz-KDNP-nek nyolc tagja van, a Honismereti és Városszépítő Egyesületet két, az MSZP-t, a Jobbikot, a Komlói Polgári Kört és a Lungo Dromot egy-egy ember képviseli, a testület egy tagja független.

 • Eccerűnek, Maja

  Igazad van. Palcsó “Trafikos” Tomitól Zsiga “47 ezer” Marcellen vagy Kósa “20 %” Lajoson át Simicska “Közgép” Lajosig a jobboldal minden prominensét a színtiszta konzervatív-keresztény erkölcs és eszmeiség vezérli, nem holmi mocskos anyagi érdek. Hegedűsék is felebaráti szeretetből száguldoznak X6-os BMW-vel, nehogy abba tévhitbe ringassák magukat az emberek, hogy szegénység van.

 • Egyszerű

  A jobboldalon az aktivisták meggyőződésből, elkötelezettségből, belső indíttatásból segítenek, dolgoznak. A másik oldalt meg főleg a gazdasági érdek, a pénz motiválja. Ez a nagy különbség.

 • Londoni magyar

  Előzőnek: Mit tud a jobboldal, amit a bal nem? – létezni. Hitelesség, program, szervezettség, tevőleges jelenlét: nulla az egész baloldalon. Valódi ellenzék tényleg nincs Komlón és Pécsen, de az országban is alig. Az MSZP és a törpepártok feltteék a kezüket, a Fidesz gyakorlatilag ellenállás nélkül vezetett be egypártrendszert. Az egyetlen számottevő, mozgósítható alternatív erő a megélhetési győlölködőkből, focihuligánokból és expornósokból álló Jobbik. Ez van, ezt érdemeljük.

 • Edu

  Az ellenzék nem létezik. Gyenge az MSZP, Bajnai leszerepelt, Gyurcsány leszerepelt, LMP-szadi irtó sovány, Jobbik komolytalan. Siralmas ez a magyar politikai “elit”. Mit tud a jobboldal, amit a baloldal nem? Ez itt a kérdés.

 • Kalandtúra

  Láthatóan a pécsi balosok kis kirándulást szerveztek Komlóra. Jöttek-mentek a házak között, mint japán turisták a Budai Várban. Nagy baj lehet baloldalon, ha már helyi emberük sincs egy választásra.

 • Kampi komlóról

  Mszmp-s ként nagyon bánatos vagyok, megint a fasiszták nyertek, semmi nem a régi mikor munkásőr voltam.

 • kis grofo

  ez a radics kálmán mit akart itt hiszen nemis ismeri senki.én életembe most láttam elöször itt a kazinczy utcába és akoris förösödött a feje.na mind 1 a norbi meg nap mint nap itvan a körzetünkben ugyhogy erröl enyit. és köszönjük külön az aktivistáknak is a sok munkájukat és kitartásukat.hajrá norbi.

 • kis grofo

  korekt a gyerek ismerem szeméjesen ötis és az apját is.nagy meló volt ez de megcsinálták.

 • kis grofo

  végre egy igazi beás gyerek nyerte meg komlón ezt a hejközi választást gratulálni tudunk.ez egy történelmi esemény.

 • Tanulság

  Nyőgérinyelősre sikeredett ez a választás a szociknak. Keressenek új Szakácsot, talán az jobban főz majd.

 • Dzsenifer

  Végre egy sukár roma nyert a komlói romakerületben! A Fidesz segítségvel nagy dolgokat visz még véghez ez a fiú, épp ideje volt már, hogy a cigányok is odaférjenek a húsosfazékhoz.

 • Hotter

  Kedves Hotternek én meg a kiutat ebből a nihillizmusból nem látom. Mindegy ki lenne a kormányzó párt, csak ne hazudjon és tényleg a népért legyen. Biztositson munkahelyeket mert az alapja minden másnak. Ja és legyen tényleg becsületes és nemzeti ne csak mondja.

 • Kérdés

  Nyőgéri pécsi elvtárs mit keresett ott? “Megfigyelt” vagy agitált is?

 • MSZMP

  Engem 2-szer is el akartak vinni szavazni a házakat járó szoci bányászok. Csaltak mint mindig, de így sem kellenek senkinek.

 • Pokol konyhája

  A Szakács főztje nem nyerte el a komlóiak ízlését. Mi lesz így 2014-ben, kabinetfőnök úr? 🙂

 • Hotternek

  Elárulom, 2010 őszén az önkormányzatin kevesebben mentek el szavazni, mint tegnap.

  Sajnos nem látom az erőt a baloldalon. Bíztam benne, hogy talán most megmutatják, milyen erősek összefogva, de ez a kudarc lelombozott. Gyenge az ellenzék, sajnos.

 • Hotter

  37% os részvétel az elsöprő? Amugy mi lesz most? Lesz munkahely?Ringlispil?

 • Hiába minden

  Puch menjen a fenébe! 238 baloldali embert sikerült összeszedni Komlón? Komlón!!!???? Ez neki siker???? Qurvára nem fogok szavazni jövőre az biztos. Az MSZP nem létezik többé!