Még több zöld lesz a városban

Tovább zöldül Pécs, a faültetések a hideg idő érkeztével sem állnak le. Ezúttal a belváros szívében helyeztek ki, később azonban még szerte a városban kitesznek többnyire örökzöld, mediterrán vidékről érkező különleges fákat, cserjéket, virágokat a BIOKOM munkatársai.

hirdetés

A fásítási program tovább dübörög novemberben is – a város különböző pontjain, Uránvárosban, Kertvárosban telepítenek új fákat, illetve pótolják az elöregedetteket. Különleges növények is érkeztek a városba. Minderről Sztojkovics Éva belvárosi önkormányzati képviselő beszélt Szent István téri sajtótájékoztatóján, ahol egyben jelképesen elültetett egy liliomfát is Nagy Ervinnel, a város főkertészével együtt.

fa ültetés, sztojkovics éva, h03
Ültetés alatt a mirtuszloncok…

Érdekes növények díszítik ezentúl a várost: selyemmirtuszok, mirtuszloncok, mexikói ligetszépék, szamócafák, csüngő cédrusok. Az örökzöldek erősítik a mediterrán hangulatokat városszerte.

A képviselőnő szerint az akció fő célja az, hogy a városban növeljék a zöld felületek számát a lakossági igényeknek megfelelően, hiszen ez hozzátartozik a városképhez.

Az összes fásítási program Pécs élhetőbbé tételét szolgálja, azt, hogy az idelátogatókat egy olyan városkép fogadja, amire mindannyian büszkék lehetünk.

fa ültetés, sztojkovics éva, hl01
Sztojkovics Éva és Nagy Ervin liliomfát ültetnek

Sztojkovics Éva elmondta, az egész novemberben és decemberben zajló fásítás már a hét elején elkezdődött a Jókai téren, oda örökzöld liliomfák kerültek. A következő napokban a Sétatér, a Barbakán környéke, a Pezsgőház környéke, az Ókeresztény Mauzóleum környezete szépül meg, később a Szilárd Leó park, a Diana tér, a Puskin tér és egyéb, a belvárostól távolabb eső közterületek.