Nem kímélte a várost a vihar

A rövid lefolyású, ám annál hevesebb vihar komoly károkat tett a pécsi és a város környéki települések fáiban. Emellett a villámlások miatt is be kellett avatkozniuk a katasztrófavédőknek – mondta el lapunknak Polgár Miklós, tűzoltó hadnagy.

hirdetés

Mint közölte, Pécs környékén több házba, villamos vezetékbe is villám csapott, Vasason például az egyik épületben a falban égtek el a vezetékek, de életveszély nem volt. Szintén hajnalban Kékesden egy családi ház villanyóraszekrénye égett villámcsapás miatt.

Favágás, vihar

Orfűn a parton lévő vitorlásokat borította fel a viharos szél, ugyanitt a település több pontján ölnyi faágakat tört utakra a vihar.

Pécsen a város több pontján letört faágakat kellett takarítani; a szél nem kímélte például a Szent István téri gesztenyefákat sem. Itt még kora délután is láncfűrésszel dolgozták fel a Cella Septichora elé hullott darabokat. Anyagi kárról egyelőre nem kaptunk információt, bár Kertvárosban több autót biztosan megrongáltak a letört faágak – ahogy az ilyen viharoknál lenni szokott.