Önkénteskedne karácsony előtt? Mutatjuk, hol jelentkezhet

Az ünnepek előtt, a rászorulóknak felajánlott városi adományok már összegyűltek, most következik azok eljuttatása a címzettekhez. Ebben segíthet bárki december 21-én, egy kis önkéntes munkával.

Az akció részleteiről Nyőgéri Lajos, Pécs szociális területért felelős alpolgármestere beszélt.

– Nagy köszönettel tartozunk azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek, akik adományt juttattak el a pécsi rászorulók megsegítésére az ünnepi időszak előtt – mondta Nyőgéri. – A jótékonysági akció keretében az önkormányzat is négymillió forinttal támogatta tartós élelmiszerek beszerzését. A sikeres adománygyűjtés eredményeként most következik a munka dandárja, hiszen össze kell állítani azt a több száz egységcsomagot, amit még az ünnepek előtt szeretnénk eljuttatni a leginkább rászoruló pécsi családoknak. Ebben kérjük a pécsiek segítségét, azt, hogy önkéntes munkájukkal segítsenek szebbé varázsolni a karácsonyt a nehéz helyzetben élők számára.

Ha tehát valaki december 21-én, hétfőn rendelkezik 3-4 órányi szabadidővel, és szívesen segítene a csomagok célbajuttatásában, annak a Magyar Vöröskereszt Baranyai Megyei Szervezeténél kell jelentkeznie a baranyamegye@voroskereszt.hu e-mail címen, illetve Hajnal Máriánál, a +36 70 9338239-es telefonszámon. A jelentkezésnek egyetlen feltétele van csupán, 18-50 év közöttinek kell lennie az önkéntes munkára beállónak.

Fontos, hogy a szervezők minden jelentkezővel előzetesen egyeztetnek az önkéntes munka részleteiről.

A pécsiek segítségére egyébként nemcsak a karácsony előtti időszakban, hanem az év más időszakában is számít a pécsi önkéntes központ. Ennek működtetésével egy olyan együttműködési hálózat kialakítása a cél, amely lehetőséget teremt azok bevonására, akik szívesen járulnak hozzá a bajba jutottak segítéséhez, akár egy civil szervezet tagjaként, akár magánszemélyként segítenének.