Pécsett döntenek Simon millióiról

A Pécsi Tudományegyetem szakértőinek véleménye után dönt az Országgyűlés Mentelmi Bizottsága arról, hogy az összeférhetetlenség idején Simon Gábor kifizetett képviselői juttatásait – kb. 40 millió forintot – vissza kell-e fizetnie a szocialista képviselőnek – jelentették be ma Budapesten. Az egyetem polgárjogi tanszéke fog vizsgálódni.

hirdetés
simon_gabor_02
Neki csengettek?

A parlament mentelmi bizottsága hétfőn ismét a külföldi bankszámlán rejtegetett 240 millió forintról kérdezte volna az MSZP lemondott elnökhelyettesét, Simon Gábort, de sem ő, sem a testület szocialista tagjai nem mentek el az ülésre. Ettől függetlenül a grémium úgy döntött, felbontják a hozzátartozók vagyonnyilatkozatát is, amit szintén megvizsgálnak majd a következő napokban.

Rubovszky György, a bizottság elnöke újságírók előtt azt mondta, tisztázni kell azt is, hogy az összeférhetetlenség fennállása alatt Simon Gábor számára jogszerűtlenül kifizetett képviselői juttatásai visszakérhetőek-e.

– Miután komoly jogi viták támadtak ebben a kérdésben a bizottságon belül, ezért a Pécsi Tudományegyetem Polgárjogi Tanszékét kértük fel arra, hogy készítsen szakértői véleményt, ez alapján adhatunk majd javaslatot az Országgyűlésnek a további lépésekről – mondta az elnök.

A Pécsi Tudományegyetem szóvivője, Both Vilma elmondta, egyelőre nem kapták meg a hivatalos értesítést, ezért nem tudnak érdemben nyilatkozni a felkérésről.

Ha a PTE jogi szakértői megállapítják az összeférhetetlenséget, akkor Simontól visszakövetelhetnek nagyjából 40 millió forintot, amelyet az elmúlt években vett fel – jogtalanul – képviselői munkájáért.

Mint ismert, Mesterházy Attila szocialista pártelnök helyettese, Simon Gábor évek óta több száz millió forintos vagyont parkoltat egy osztrák pénzintézet számláján. Az MSZP-s honatya a csaknem kétszázötvenmillió forintos összeget nem tüntette fel egyetlen vagyonnyilatkozatában sem.

Egyelőre azt sem lehet tudni, honnan van a pénz, mert sem Simon, sem az MSZP nem nyilatkozik az ügyben, a párt pedig az elnök-helyettes személyes, úgynevezett belső vagyonnyilatkozatát sem bontja fel, amit a pártban kellett leadnia minden évben.

 

Fotók: mno.hu

 • Viktor Janukovicsnak még egy saját stadionja se volt a háza mellett?

  Szegényes az ez ukrán elit.
  Még egy saját stadionja se volt a falusi háza mellett?

  BEZZEG A MI VIKTORUNK:-)))))

  elszámolás itt se lesz????

 • Dékás

  Gyurcsány úr mondta az ATVben, hogy Simon politikusként biztosan nem kereshetett meg ennyi pénzt tisztességesen! Én hiszen a miniszterelnökünknek. Mégiscsak egy milliárdos! Ő csak tudja.

 • Kupec

  Legjobb helyen, Tóth Berci-féle csokitolvajok hazájában.

 • 2 fecske

  Szekeres et. villája, Szanyi Kapitány frivol szo…atós levelezgetése, pécsi fiatal et.sak milliós üzletei, diszkói és cukrászdái, Gyurcsány és Bajnai milliárdjai, stb., stb., stb.

 • Cím

  egy fecske nem csinál nyarat.

 • papcsak 160 miliot keresett tavaly de nem tudja mibol

  Papcsak 160 milliot keresett tavaly Papcsak zuglo fideszes polgarmestere es ogy de nem tudja mibol..

  Kosa es bayer zsolt is tudott az oszodi beszedrol a nyilvanossagra hozatala elott

  Alakul a marcius…..

 • Pécsi

  Ha ez járható út, akkor a többi politikus hozzátartozójának is nézzék meg a vagyonnyilatkozatát. Nem értem, hogy mi az összeférhetelneség alapja és miért kellene visszafizetnie a 40 millió forintot.

 • Érdekes

  A rektorválasztás után nem sokkal éppen véletlenül Pécset kérik fel a szakértésre. Nagyon érdekes. Nem gyanús egy csöppet sem.

 • szöcs

  Fogadok nem. Sajnos.