Több utat is felújítanak Pécsen

Közel egymilliárd forintból újítanak fel kertvárosi, hirdi és vasasi utakat, miközben végre elindul a belvárosi elkerülő út kialakítása is. 

hirdetés

A pécsi közgyűlés egy csomagban tárgyalta azokat az útfelújításokat, amelyeket a területi operatív program fejlesztési forrásaiból valósítanak meg a következő években. Elsőként a Nagy Imre útról döntöttek. Ezzel kapcsolatban Páva Zsolt, Pécs polgármestere közölte, nagyon forgalmas szakaszról van szó, amelyet a személygépjárművek mellett buszok is használnak, felújítása így igencsak indokolt. A rekonstrukció 110 millió forintba kerül, amiből a buszöblöket is rendbe teszik.

Grób Gábor, a terület fideszes képviselője azt mondta, nagyon is ráfér a felújítás a szakaszra, külön öröm az, hogy később ezzel párhuzamosan kerékpárút is létesül.

elkerülőút

Az évtizedek óta húzódó kelet-nyugati elkerülő megépítését is elindítják. Az építkezéssel ki lehet kerülni a belvárost és új ipari területeket tárhatnak fel. A projekt első három üteme 800 millióba kerülne: ez a Hegedűs János utca és az Észak-Megyeri út fejlesztését, valamint a Füzes dűlő és a Nyugati ipari út összekötését jelenti. A későbbiekben más forrásokat is igénybe vennének a folytatásra.

Ezek mellett a vasasi és a hirdi bekötő utakat, valamint a Hirdi út fejlesztését is szeretnék végrehajtani 167 milliós keretösszegből. Huba Csaba fideszes önkormányzati képviselő szerint nagyon komoly problémákat, hiányosságokat kell orvosolni, hiszen az utaknak rossz a csapadékelvezése, valamint a burkolat is nagyon sok helyen megsérült a korábbi ISPA-beruházás során.