18 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaElmaradt bajnokit pótol a pécsi pólócsapat

Elmaradt bajnokit pótol a pécsi pólócsapat

Elhalasztott bajnoki mérkőzést pótol a PVSK-Füszért február 22-én. Petik Attila csapata a hó helyzet miatt elmaradt első találkozót játssza le a Vasas otthonában. A szerdán 19.30-kor kezdődő találkozón öt Európa-bajnokságon szereplő játékost a soraiban tudó együttes ellen játszanak a pécsi pólósok.

A TEVA-VasasUNIQA együttese jelenleg a negyedik helyen áll a bajnoki tabellán az Eger, a Szolnok és a Szeged mögött. Keretében öt Európa-bajnokságon részt vett pólós van: három bronzérmet szerző magyar játékos (Katonás Gergely, dr. Kiss Gergely és dr. Steinmetz Ádám) továbbá a horvát válogatott egyik alapembere, Miho Boskovic és a Montenegróval ezüstéremig jutó Drasko Brguljan.

Földi László tanítványai a 14 lejátszott mérkőzésből tíz alkalommal győztesen, kétszer döntetlen eredménnyel és kétszer vesztesként (hazai környezetben a Groupama Honvéd ellen 8-14, A-HID Szeged Beton vendégeként 10-8) hagyták el a medencét. Az utolsó fordulóban az alsóházi riválisunkat, az OSC-t verték magabiztosan, 14-3-ra.

Csapatunk mérlege épp a fordítottja ennek, két győztes meccs mellett (Hazai környezetben az OSC csapatát 10-9-re, ill. a Szentest 12 -7-re győztük le) egyszer értünk el döntetlent (Kaposváron 7-7) és tizenegyszer szenvedtünk vereséget. Nincs könnyű helyzetben a pécsi együttes, a tavaszt nem kezdték túl jól a PVSK játékosai, az elmúlt három találkozón ugyanis pontot sem sikerült szerezniük (Vereség az OSC és a Szentes otthonában, Pécsről a Debrecen vitte el a pontokat).

Eddig 13 mérkőzésen találkoztak a felek, mindegyiken Vasas győzelem született. Utoljára 2011. október 1-jén Pécsett, az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában találkozott a két csapat, ahol 13-10-es arányú vendéggyőzelem született.

PVSK-Füszért-TEVA-Vasas-UNIQA
10–13 (2–5, 1–2, 3–4, 4–2)
PÉCS: Kozarski – De Blasio, Hoppál G. 4, O’Regan, Scholefield, Hangay R. 1, Lukács G. 1.
Cs: Krizsán A., Takács J., Soós 1, Bóbis 2, Müller 1.
Edző: Petik Attila
VASAS: Barabás – Kiss G. 1, Decker Á., Brguljan 1, Steinmetz Á. 1, Katonás 2, Boskovic 4.
Cs: Vörös 1, Takács B., Vámos M. 2, Fazekas 1, Steinmetz B.
Edző: Földi László

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő