8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaKispályás foci: folytatják a teremben

Kispályás foci: folytatják a teremben

Szusszanásnyi pihenőre vonultak mindössze a városi kispályás labdarúgó-bajnokságban résztvevő együttesek. Az október közepén véget ért szabadtéri idény után november elején máris rajtol a terembajnokság, utóbbi ráadásul most először nem a hagyományos kupa-, hanem bajnoki rendszerben.

Ha csak a végre elkészült világítás varázsát emeljük ki, mint az immár több évtizedes múltra visszatekintő Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokság idei tavaszi újdonságát, csak ez fényes közeljövőt vetített előre. Ám ahogy Marton Ferenc főszervező fogalmaz, hamar üröm vegyült az örömbe. Igaz, szó szerint külső tényezők miatt: az időjárás szólt ugyanis oly mértékben közbe, hogy a nyitó forduló után négyhetes kényszerszünetet kellett közbeiktatni, akkora esők tették játékra alkalmatlanná a Verseny utcai négy salakost.

A kissé megrövidült nyári szünet után a kora őszi fordulókat már csak kisebb mértékben befolyásolta a rossz idő, ám több hétközi fordulóval (volt, hogy a szokásos hétfő helyett kedd-szerda-csütörtökön is rúgták a labdát), illetve a Várkői-stadion rugalmas hozzáállásával végül is sikerült minden problémát megoldaniuk.

A sportvezető ugyancsak a jó hírek között könyveli el, hogy az idén megállt a csapatok csökkenésének évtizedes tendenciája – most a tavalyihoz hasonlóan nyolcvan gárda – mintegy ezer játékos – töltötte hétfő, illetve az öregfiúknál csütörtök délutánját-estéjét a focipályákon.

A hagyományos csoportbeosztás csúcsán, a Szuperligában három év után történt „őrségváltás”, igaz, a TESZ így sem újonc a dobogó élén, hiszen az elmúlt évtizedben mindig ő, illetve a dobogó tetejéről most letaszított Róth-Ker. osztoztak a diadalon.

Az eggyel alacsonyabb osztályból idetartók között a győztes Tomor Autó mellett a Csofém SE érdemel külön említést: ez a gárda ugyanis a klasszikus utat bejárva, a harmadosztályból fokról fokra előrelépve vívta ki pár év alatt a jogot az elitben való szereplésre.

Még egyet lépve a sűrűsödő mezőnybe: a Forza Yellows a II. B osztályban diadalmaskodott, méghozzá az összes csoport legmagabiztosabb sikerével, már több körrel a vége előtt eldöntve az osztályelsőség kérdését. Ugyancsak az esztendő újdonsága, hogy ez a gárda, csakúgy, mint minden csoport bajnoka, az idei sorozat nevét adó Hummel jóvoltából egy-egy garnitúra szereléssel is gazdagodott.

És mint említettük, a rövid szünetet követően, november 6-án máris indul a teremkupa. Pontosabban, húsz évig a teremkupa indult, mostantól azonban átszervezték a pontvadászatot, így szombatonként az ANK-sportcsarnokban is bajnoki (kieső, feljutó) rendszerben, négy nyolcas csoportban rúgják majd a labdát a csapatok.

Közülük huszonheten egyenesen a szabadtéri sorozatból „átigazolva”, öt gárda azonban újoncként nevezett a sorozatba. Az osztályba sorolás alapját egyébként a szabadtéri erősorrend adta, így az itteni I. osztály a Verseny utcai Szuperligára épül, míg az újaknak természetesen először a IV. osztályban kell bizonyítaniuk.

Bővebb információk, illetve a szabadtéri bajnokság részletes eredményei: www.kispalyas-kronika.hu

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő