16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaKözel került az alapszakasz megnyeréséhez az NKA

Közel került az alapszakasz megnyeréséhez az NKA

Fontos rangadót nyert meg az NKA Pécs férfikosárlabda-csapata, amely három körrel az alapszakasz vége előtt továbbra is magabiztosan vezeti az NB I. B Piros csoportját.

A két pécsi együttes, az NKA Pécs és a PVSK-Veolia is a feljutást tűzte ki célként a szezon elején – az azonban csak egyiküknek sikerülhet. Ebben a versenyfutásban már egy ideje az NKA áll jobban, legalábbis ami az alapszakaszt illeti, ugyanis a Panthers ősz végi botladozásának köszönhetően két győzelemmel jobban áll Ivica Mavrenski együttese.

A PVSK ugyan idén jó formába lendült, sorra nyeri a meccseit, azonban ez az NKA-ra is igaz, és mivel már csak pár kör van hátra a bajnokság első szakaszából, Melegék egyre közelebb kerülnek az alapszakasz megnyeréséhez. Ehhez tettek most egy újabb fontos lépést, Jászberényben sikerült ugyanis nyerniük. Rangadóhoz illő meccset játszottak, ami végig szorosan alakult, és igazából az utolsó percekig megvolt az esélye a Jászberénynek is egy bravúrra, de Meleg Gergő és Djordjevics remek játékának köszönhetően – ketten együtt 50 pontot tettek be a közösbe – végül behúzták a győzelmet. Mivel három forduló maradt hátra, és két győzelem az NKA előnye, lassan matematikailag is bebiztosítják első helyüket. Ami persze feljutást még nem, de a rájátszásban pályaelőnyt azért jelent. Ami nagyon sokat érhet!

Jászberény–NKA Pécs 76-81 (19-20, 17-18, 22-24, 18-19)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 23. forduló.
Jászberény: Kucsora 6, Dunai 7/3, ROSICS 11/9, IVOSEV 18/6, Olasz 6. Cs.: MESTER 12/3, Homoki 9, Csík 6, Czirbus 1, Meleg K. Vezetőedző: Miljan Rakics.
NKA Pécs: Kerpel-Fronius 5/3, Kollár, KOVÁCS P. 8/3, MELEG G. 22/3, DJORDJEVICS 28/6. Cs.: Meszlényi 6/6, Lados 5/3, Rátvay 4, Benke, Scherer 3/3, Kazy. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

Fotó: ratgeberakademia.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő