26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapAbszolút PécsPécsi edzővel és játékosokkal vág neki az idénynek a PEAC-Pécs

Pécsi edzővel és játékosokkal vág neki az idénynek a PEAC-Pécs

A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata helyi szakembereknek és játékosoknak szavaz bizalmat a következő idényben. Pécsi lesz a szakmai stáb és jobbára pécsiek alkotják majd a keretet is – a szurkolók bízhatnak benne, hogy hamarosan ismét szép sikereket ér el az együttes.

A PEAC-Pécs vezetőedzője a férfi vonalon óriási sikereket elérő Csirke Ferenc lesz, akinek a munkáját Szentendrei Áron segíti – a két szakember egyébként évek óta együtt dolgozik.
A játékosok erőnlétéért a Rátgéber Akadémiáról érkező Nikola Obrenovic felel – olvasható a PEAC-Pécs közleményében.

Csirke Ferenc

Országos kuriózum ráadásul, hogy a csapat 90 százalékát a pécsi kosárlabda-kultúrában kinevelődött sportolók alkotják. Az együttesnél maradt Sarok Nikolett, Wentzel Nóra, Kaposi Pálma és Sánta Petra. Két hazatérő is van, Szücs Réka és Kiss Virág is csatlakozott a kerethez.

A következő, 2020/2021-es idényben több, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett fiatal is szerepet kap az NB I-es felnőtt mezőnyben: a PEAC-Pécs továbbra is számít tehetségei közül Habling Larára és Milica Popovicra. Felkerült az első csapathoz Ilina Selcova is, továbbá az NB I B-ben szereplő együttes két erőssége, Hegedűs Rebeka és a legifjabb Szücs nővér, Luca is.

Most egy légiósa van a PEAC-Pécsnek: center posztra Tijana Ajdukovic-Andusic érkezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő