20 C
Pécs
szerda, május 1, 2024
KezdőlapHírzónaSportosan nőies a vb-ezüstérmes

Sportosan nőies a vb-ezüstérmes

Németh Krisztina pécsi fitneszmodell második helyezést ért el minap a thaiföldi fitnesz-világbajnokságon. Ám számára nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy sikerével felhívja a hétköznapi emberek figyelmét a sport és az egészséges életmód fontosságára.

Bár a nyár elején megnyerte kategóriája Európa-bajnoki címét, mégsem vezetett egyenes út a pécsi sportolónő számára a bangkoki világbajnokságra, hiszen amatőrként az anyagi hátteret saját magának kellett megteremtenie.

– Budaörsön ugyan megnyertem a 170 centis lányok kategóriáját, de a világbajnokságra való kijutás akkor még egyáltalán nem volt biztos. Ugyan a fitnesz-szövetség állta a vb alatt a teljes ellátást, de a repülőjegyet mindenkinek magának kellett megvennie. Amatőrként, szponzorok híján ez nem volt egyszerű, de szerencsére némi segítséggel sikerült elutaznom – árulta el lapunknak Németh Krisztina.

A modell szerint teljesen más volt a verseny Ázsiában, mint amilyenekhez Európában hozzászokhattak:
– Az ázsiai lányok más stílusúak, máshogy is pózoltak, de szerencsére a kategóriámban így is ezüstérmet szereztem, ami nagy megtiszteltetés számomra, hiszen a munka mellett nem tudtam százszázalékosan a felkészülésre koncentrálni. A versenybírók a fitneszmodell kategóriában az egész hölgyet nézik, nem csak az izomzatot, fontos, hogy egy versenyző sportosan nőies legyen – beszélt az ázsiai megmérettetésről.

Németh Krisztina nem olyan régen, nagyjából egy évvel ezelőtt vett részt az első versenyén. Mint mondta, korábban étkezési zavarokkal küzdött, de szerencsére a sport segített neki abban, hogy megszeresse a saját testét.

– Sajnos mára a túlsúly és a táplálkozási zavarok népbetegséggé váltak. Az eredményeimmel és az életmódommal arra szeretném felhívni a fiatalok figyelmét, hogy fontos az egészség és a sport. Sokszor heteket kell diétáznom a versenyek előtt, saját magamat edzem, a munka mellett pedig aludni is alig van időm, de a sikerek kárpótolnak mindenért.

Tasi Tímea írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő