16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálPécs: Tinikkel a vérprofik ellen

Pécs: Tinikkel a vérprofik ellen

Igazi csikócsapat küzdhet meg nemzetközi porondon és idehaza a legjobb helyezésekért. A PEAC-Pécs már így is történelmi sikert ért el a Magyar-kupában a négy közé jutással, de újabb győzelmi babérokra törnek. Tinikkel küzdenek a vérprofik ellen.

A minap a Bácsbasket Kft. felett kettős győzelmet aratva a Magyar-kupa legjobb négy csapata közé került a PEAC-Pécs, ám ezt megelőzően már a magyar bajnokság alapszakaszában az előkelő harmadik helyet szerezte meg. Szintén jól teljesítettek nemzetközi szinten is, hiszen az Adria Ligában is az első négy között tarthatjuk őket számon.

Gyenge Gábor, a PEAC-Pécs sportigazgatója szerint máris elmondható, hogy túlteljesítették az elvárásokat. Nem is számítottak arra, nem is tervezték ugyanis azt, hogy a 20 év körüli átlagéletkorú csapat ennyi meccset nyer, és ilyen szinten fog játszani.

A játékosok között ugyanis hárman a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, hét (!) lány pedig még a középiskola padját koptatja – a vérprofi ligákban így kimagasló teljesítményük elismerésre méltó.

– Az Adria Ligában hétvégén final fourt játszunk, de a magyar bajnokság rájátszását is jó helyről várhatjuk, amivel több mint elégedettek lehetünk. Az eddigi szereplésünkkel pedig komolyan megalapoztunk egy nagyon sikeres szezont – tette hozzá Gyenge Gábor.

A pécsiek a final fourban Újvidéken március 2-án és 3-án lépnek pályára. Az, hogy ki lesz az ellenfelük, a későbbi sorsoláson derül ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő