Egy volt budapesti kormányzati épülettel együtt vették meg az Orfűi Aquaparkot

Megvan az Orfűi Aquapark új tulajdonosa. A befektető, Schimicsek Tibor részt vett az állam által tömegesen felvásárolt lélegeztetőgépek raktározásában – tudta meg a HVG.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tavaly nyár óta liciteljáráson, a kikiáltási árat egyre lejjebb és lejjebb tolva többször is megkísérelte értékesíteni az ingatlant, sikertelenül.

Az Átlátszó azt írja, az e-árverés oldalon található hirdetmény szerint a Budapest Akadémia utca 5. szám alatt (V. kerület Lipótváros) található, használaton kívüli, műemléki védettségű irodaházzal együtt hirdették meg az orfűi strandot 5 milliárd 119 millió 837 ezer forint kikiáltási áron. A licitnapló szerint 3 ajánlat érkezett, ebből az utolsó május 26-án: a vevő 5.139.837.000 forintért ütötte le az ingatlanokat. A budapesti épület egyébként az Emmi egészségügyi államtitkárságának egykori irodaháza.

A lap Schimicsek Tiborról azt írja, ő a lélegeztetőgépbiznisz egyik haszonélvezője, az állam az ő cégével kötött szerződést a fel nem használt lélegeztetőgépek tárolására

Az Átlátszó azt írja, Schimicsek Tiborról a Magyar Narancs 2019-ben írt hosszabban: a cikk arról szól, hogyan játszottak át értékes ingatlanokat V. kerületében bizonyos vállalkozók kezébe.

Az akvaparkot közpénzből építették fel, 2010-ben adták át. A beruházást a Baranya megyei önkormányzat végeztette el a Baranyai Élménykörút-projekt keretében – emlékeztet az Átlátszó.