Belváros, Kertváros, Uránváros után a keleti városrészben élők is saját karácsonyfát állíthattak maguknak a Pákolitz István Közösségi Ház előtt. Pécs többi részén ez már éves hagyomány, a meszesiek azonban most először díszíthették fel saját fájukat Péterffy Attila polgármesterrel közösen.

hirdetés

A karácsonyfa avatásán Hencsei Zsolt, a terület önkormányzati képviselője elmondta, a jelenlegi városvezetés meghallotta az itt élők hangját és megajándékozta a városrészt egy saját karácsonyfával, amit a Pákolitz sétány sarkán helyeznek ki.

A képviselő köszönetet mondott a polgármesternek, a Biokomnak, akik segítették a helyére állítani és feldíszíteni a fát, amiben ezentúl minden évben gyönyörködhetnek az itt élők.

Hencsei Zsolt önkormányzati képviselő

– A választások után rögtön belecsaptunk a munkába, hogy minél hamarabb tudjunk eredményeket felmutatni, de sajnos elkövettünk hibákat. Az egyik az volt, hogy nem vettük időben észre, nem csupán a belvárosban, Kertvárosban, Uránvárosban van szükség egy közös karácsonyfára, hanem a keleti városrészben is – mondta Péterffy Attila.

Elmondta, Hencsei Zsolt határozottan lépett fel az ügy érdekében, képviselte az itt élők igényeit.

– Ez a karácsonyfa emlékeztessen mindenkit arra, hogy Pécsnek fontos ez a városrész minden szépségével és problémájával együtt. Nem csupán ötévenként, választás előtt, hanem folyamatosan, napról napra – tette hozzá.

Péterffy Attila polgármester

A köszöntőbeszédek után az egyik idős meszesi lakos hölgy saját, karácsonyi versét olvasta fel a környékbeliekből álló hallgatóságnak, majd közösen felhelyeztek egy-egy díszt a fára.

A polgármester is felhelyezett egy díszt
Bognár Szilvia alpolgármester is kilátogatott az eseményre

Hirdetés