Györgytelepi romákat költöztetne üres lakásokba Mellár

A Baranya 2-es választókerületből, Györgytelepről költöztetne át romákat a saját körzetébe Mellár Tamás, az MSZP és a DK által támogatott jelölt. A politikus által felvetett elgondolást az OKPécs.hu szúrta ki.

Az ATV adásában Mellár Tamás az MSZP és a DK jelöltje felkereste Györgytelepet is, holott az nem is tartozik a választókörzetéhez. Mindenesetre arról beszélt, hogy az ott élő romákat máshová kellene költöztetni.

– Egy kis segítséggel, egy-két lökéssel őket olyan pályára lehetne rakni, ami néhány év alatt akár egy stabil életvezetésre is vihetné őket – fogalmazott a professzor, miután egy roma családot meglátogatott.

Majd néhány másodperc múlva már azt mondta, hogy „a népszámlálásnál szembesültünk azzal, hogy mennyi sok üres lakás van Magyarországon, városokban, vidéken is”.

Mellár Tamás szerint nem rossz állapotú, hanem „jó állapotú üres lakásokba költöztetné őket”, mert abból „szerinte rengeteg van Pécsen”.

A problémával szembe kell nézni, amit eddig nem tettek meg, mert „olyan kormányok voltak, amelyek bizonyos hatalmi, gazdasági érdekkörökbe voltak becsatornázva” – mondta.

Mellár Tamás egyébként korábban arra buzdított, hogy igennel kell szavaznia a bevándorlók betelepítésére is.

Hirdetés