A Dunába fulladt fiatalember halálának nem volt köze a Sziget fesztiválhoz

Marinka Csaba, a Sziget fesztivál PR-főnöke az MTI-nek cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint annak fiatalembernek a halála – akinek holttestét a délután vették észre a Dunában – köze lett volna a kulturális eseményhez. Sajnálattal állapította meg: néhány hírportál úgy tálalta az esetet, hogy “szigetes haláleset” történt.

hirdetés

Mint a PR-főnök elmondta: a hét elején, miután a rendezvényről a belváros felé közlekedő hajójáratról valaki a vízbe ugrott, a hajó üzemeltetője értesítette az ügyeletes vízirendőr szolgálatot, ezzel egy időben segítséget kért a Sziget biztonsági, egészségügyi ügyeletétől is. A szervezők a vízirendőrök segítségére siettek, akik azonban a keresésben eredménytelenül jártak.

Ezután a szervezők a mai napon megdöbbenve értesültek, hogy egy fiatalember holttestét a Dunában találták. Marinka leszögezte: a fiatalember a rendezvényről távozott, mielőtt a baleset történt vele, így a sajnálatos eset csak annyiban hozható összefüggésbe a rendezvénnyel, hogy a fiatalember a baleset előtt járt a Szigeten.

Marinka hozzátette: “épp elég felelősség majd 400 ezer látogató biztonságos szórakoztatása, ezért méltatlan és félrevezető, ha egy Szigeten kívüli balesetet a fesztivál hírértékét kihasználva összefüggésbe hoznak a rendezvénnyel”.