Mikulásgyárból Felvidékre és Erdélybe

Megérkezett Felvidékre és Erdélybe az a 200 csomag ajándék, amelyet a Mikulásgyárból az MTVA segítségével juttattak el a rászorulóknak – közölte Zsolnai Endre, a karitatív akció főszervezője vasárnap az MTI-vel.

hirdetés


Az adományok pénteken indultak a Felvonulási térről, szombat este már a Felvidéken, a gútai önkormányzat és az MTVA munkatársai osztották szét a csomagokat. A székelyhídi gyermekotthonba is indult egy mikrobusz ajándékokkal. A gyermekotthonba könyvek, játékok és tartós élelmiszerek jutottak el a Mikulásgyárból.

Az ország legnagyobb karitatív rendezvénye vasárnapra várja a legtöbb adományt. A gyárba ugyan december 21-ig lehet vinni az ajándékokat, de az elmúlt hat év tapasztalata az, hogy hétvégén hozzák a legtöbb adományt a karitatív akcióra. Hétvégén többnyire a családok jönnek adományaikkal. Bóta Renáta rendezvényigazgató szerint a karitatív akció azért is szimpatikus sok szülőnek, mert ennek működésén keresztül a gyerekek megtanulhatják, mit jelent a társadalmi szerepvállalás, az elesettekkel való szolidaritás.

Zsolnai Endre szerint a nemzetközi szervezetek is felfigyeltek már a rendezvényre, így például ENSZ-szakértők is jártak a jótékonysági akción, ahol előadást is tartottak, melyen elhangzott, hogy “egymilliárd ember éhezik a világban, 25 ezer ember hal éhen naponta”.