Idén két napos lesz az Állatkertek Éjszakája!

Hetedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott, közöttük természetesen Pécs. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 31-én, a nyár utolsó péntek estéjén és idén először szombaton is. 

hirdetés

A résztvevő 12 állatkert részletes programkínálatát az augusztus 9-én megtartott országos programbemutató sajtótájékoztatóján hozták nyilvánosságra. Magára a sajtótájékoztatóra is egy jeles napon került sor, hiszen az ország legrégebbi állatkertje, a Fővárosi Állat- és Növénykert épp ezen a csütörtökön ünnepelte 152. születésnapját. A sajtótájékoztatón prof. dr. Persányi Miklós, a városligeti intézmény főigazgatója emlékeztetett arra, hogy a 2012 óta minden évben megrendezett Állatkertek Éjszakája a magyarországi állatkertek legnépszerűbb és legnagyobb szabású közös programjának számít.

Mi várható Pécsett? 

A Pécsi Állatkert életében az állatkertek éjszakája már több esztendeje az év leglátogatottabb és legizgalmasabb napja. Szeretnék, ha ezt élményt minél több látogató, minél kényelmesebben élné át, ezért idén két egymást követő éjszakán (augusztus 31 és szeptember 1) is megrendezik a teljes programot.

Mind a két nap 17-23 óráig tart majd a kavalkád, ahol lesznek éjszakai látványetetések és madarászbemutató, vezetett túrák, csillagvizsgálat, tűzzsonglőr bemutató, retró gyerekmozi (mesés diavetítés), zenés gyermekszínház, éjszaka hangjai minikoncert (klasszikus zene), tapizoo, bátorságpróba, kincskeresés és családi kézműves foglakozások.

Jegyek elővételben a rendezvényt megelőző napig kaphatók az állatkert pénztárában 10% kedvezménnyel. Az előzetesen belépőt váltó látogatók számára külön bejáratot biztosítanak!