Ingyen fertőtlenítő fürdő jár Pécsett a kutyáknak, amiknek gazdája koronavírusos

Azokat a kutyákat lehet ingyenesen megmosdatni, amelyek gazdái kórházba vagy karanténba kerülnek a koronavírus-járvány miatt, számolt be a Bama.hu.

A szakszerű fürdetésre azért van szükség, mert rengeteg kamuhír terjed arról, hogy a kutyák terjesztik-e a vírust, vagy sem. Sok gazdi a vírustól való félelemből klóros, alkoholos fertőtlenítővel mossa állata tappancsait sétáltatás után, ami viszont kifejezetten roncsolja a kutyák lábait. Sőt, volt már arra is példa, hogy valaki házi kedvencét fertőtlenítővel fújta le, minek következtében az állat kis híján elpusztult, írta a hírportál.

Pécsett a Rókus utca 3/1. házszám alatt vehetik igénybe az önkiszolgáló mosó szolgáltatásait azok, akiknek szüksége van rá.

Mindemellett megpróbálják összekapcsolni a rászoruló gazdákat és a segíteni vágyókat is: egy segélyvonalon most azokat az önkénteseket keresik, akik a bajba jutott, beteg gazdáknak segítenének kedvenceik ellátásában, sétáltatásában, szállításában, megőrzésében. Jelentkezni a segelyvonal@zoldeb.hu címen és a +36 21 262 0044 telefonszámon lehet.

 Kiemelt képünk illusztráció.