hirdetés

A pécsi milliárdos, aki szabad akart lenni

 • Fóris Béla

  Ez az ember nem szabad akart lenni, HANEM GAZDAG, EGY PÉNZIMÁDÓ SENKIHÁZI.

 • Bálint Boros

  De ha ő egyszer ebben (emberek, erkölcstelen, lelketlenül pofátlan átverésében) teljesedett ki, találta meg élete értelmét, s önmagát, s ebből gazdagodott meg, akkor mi mást írjon, mondjon?
  Azt mégsem mondhatja, hogy okosabb disznó-szerelő, mint a Cukorhegyi, vagy hogy odakint “siker-producer” volt, mint “Candy-Andy”!

 • Bálint Boros

  Ausztráliában saját bevallása szerint annyira “sikeres” volt, hogy kis híján öngyilkos lett (önéletrajzi írása szerint egy vadászpuskával készült szétlőni a saját fejét). Azután rátalált az Amway (inkább, mint ő talált volna az Amway-re), s egy ideig “sikeresen” stagnált, majd a rendszervátozás elérkeztével, “hazasikereskedett”, s letarolta a hazai szűzpiacot (Ő volt az első fecske idehaza), s védtelen agyakat, ebből milliárdossá vált! Ennyi a nagy sztori, más siker-vállalkozásáról, forradalmi üzleti-újdonságáról nem hallani (ő sem egy lángelme, aki feltalálta a spanyolviaszt). Bár üzleti kvalitásaihoz hozzá tartozik, hogy (Vajnához hasonlóan), könyve szerint időnként ő sem tudja, hogy honnan, milyen forrásból, s miért érkezik hozzá ilyen-olyan összeg (ez mindenképpen egy csúcs-üzletemberre vall!).

 • Bálint Boros

  Olvastam a könyvét. Mindenkinek csak azt ajánlhatom ne tegye! Stílusát tekintve borzalmas, alig olvasható. A benne foglaltakkal kapcsolatban meg inkább “no comment”! A figurának részint szerencséje volt, részint az Amway-el külföldről letarolta az éppen megnyíló hazai piacot, s ebből vált milliárdossá. Voltaképpen egy ügyeskedő, svindler, ha a vadnyugaton élnénk, már rég kátrányba és tollba forgatták volna! S ő van példaképként elénk állítva, ez egy rossz vicc, ahogy Vicc ez ez az egész paródia-ország is!

 • Fóris Béla

  Ezt a patkányt már levehetnék az oldalról!

 • Jaki

  Hagyjuk már. Amway,meg milliomos. Számtalan barátomnak van 60-100 millió közötti értékű lakása,háza és vezetőbeosztása. Van olyan barátom akinek van 2-300 milliója a cégben. Ez a pali rögtön azt gondolja,ha van 50 milliója akkor milliomos. Szerintem akinek van az nem kérkedik és nem hoz fel rettenetesen hülye MLM(Amway,OVB stb.) piramis játékon és az emberek árverésén alapuló példákat…

 • Krisztián Dömötör

  Csak kevesen veszik észre a menők közül és merik bevallani, hogy milyen szerencséjük és milyen mentoruk, segítőjük volt. Bár a szerencsét csak utólag tudja meg, amikor már megragadta és bejött a pozitív változás. Pl. Nekem volt olyan jó munkahelyem, hogy munkám folyamán ismerősnél olvastam egy napilapban álláshírdetést, amire jelentkeztem és felvettek. Itt van a szerencse. Nem szoktam olvasni azt a napilapot, viszont pont aznap, pont akkor igen és akkor volt ott a hírdetés, ráadásul bejöttem a munkáltatónak. Ők csak futtatják magukat, mellette viszont még nem vallják be a simliket, feketepénzeket.

 • Zoltán Tóth

  ezt a könyvet kell hozzá megszerezned:
  https://www.libri.hu/konyv/vagyi_james.legyel-szabad-ember.html
  ez szól az életéről

 • Györgydeák Imre

  A pizzafutár és a milliárdos közötti fázisokat részletezhette volna jobban. Oké, Amway… De ez azért – valljuk be – kevés.

 • Erzsébet Kiss

  Maximálisan egyetértek Önnel! Örülök, hogy a lényeget ilyen frappánsan és érthetően megfogalmazta!

 • Fóris Béla

  Aki az aranyborjút ímádja, annak a pénz a szabadság.

 • Kálai istván

  Én is boldog vagyok, ápolom kómában lévő feleségemet csak adosságom van de mégis boldog vagyok mert visszakaptam.

 • Balázs Orbán

  Az egyrész attól függ, hogyan definiáljuk a szabadságot…
  Amire Ő gondolt az az anyagi függetlenség. Ezt is szokás szabadságnak nevezni.
  Hogy ha akarod nem jársz be dolgozni, akkor kelsz mikor szeretnél, oda mész ahova csak szeretnél stbstb, mert nem limitál a pénz. Manapság a legtöbb embert a pénz tartja fogságban, a pénz hajhászása. Ezért dolgoznak napi 6-10 órát, hogy megéljenek és legyen pénzük. Ezt nem nevezném szabadságnak. Ha viszont megfelelő jövedelmed van nem aktív bevételből (befektetések, vállalkozások), akkor nem számít a pénz, tehát mentesülsz ettől a tehertől. Ezt értette szabadság alatt.

 • Fóris Béla

  A szabadság nem a pénztől függ.